17.04.2024
Без категория България

Българите в чужбина с възможност за регистрация чрез електронна форма

Външно министерство има финансови ресурси за провеждане да избори в около 800 секции в чужбина. Препоръчително е българите зад граница да се регистрират чрез електронната форма за заявление за гласуване извън страната, което би довело до по-бързото протичане на изборния процес.

Това каза посланик Калин Анастасов по отношение на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Той допълни, че крайният срок за подаването на заявленията е 6 септември, предаде БГНЕС.

Анастасов информира, че към тази сутрин вече има над 2500 подадени заявления.

В секциите с машинно гласуване максималният брой може да достигне до 310 и 620 машини да бъдат необходими за гласуване извън граница.

От държавите, в които има големи български общности, се очакват решения за провеждането на изборите на 2 октомври, посочи още Анастасов.

Той съобщи, че секциите за изборите на територията на Германия са около 80. „Всеки един адрес, който ще бъде заявен пред германските власти, подлежи на одобрение“, каза още той.

Броят на избирателните секции не ограничава възможността за гласуване, а тяхното разположение дори улеснява процеса, уточни Анастасов и допълни, че за изборите през октомври ще бъдат командировани служители, които ще бъдат обучени по редица въпроси, свързани с правилното протичане на изборния ден.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Пореден случай на агресия между деца, ученички се сбиха в столичен мол

Дани Тренчева

Прогноза за времето 12 януари 2022

Дани Тренчева

Спор за цената на тока и зеления сертификат в пленарната зала

Дани Тренчева

1827 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Възстановено е движението през Хаинбоаз

Дани Тренчева

Раниха две деца с въздушна пушка в Монтана

Leave a Comment