09.08.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

B с. Черниче бе открита новата учебна година за Неделното училище

За трета поредна година децата от село Черниче ще имат възможността да посещават Неделното училище към храм „Св. Вмчк. Георги Победоносец“. Официалното откриване на учебната година се състоя днес, като отец Велизар Голев отслужи водосвет и благослови децата.

Специални гости на празника бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров и кметът на село Черниче Георги Стефанов, които поздравиха малчуганите, пожелавайки им една успешна, ползотворна и здрава нова учебна година.

Отец Голев определи днешния ден като истински празник за село Черниче. По думите му за всеки един свещеник е радост, когато види деца в храма, а още по – голяма радост е да види, че най – малките жители на дадено населено място проявяват интерес към Православното християнство. „Преди всичко искам да си пожелаем една присъствена учебна година, за да може наистина да изучаваме пълноценно християнството. Колкото повече го изучаваме и се утвърждаваме в него, толкова повече ще бъдете не само радост за вашите родители, но и гордост“, добави свещеникът.

Той се обърна и към родителите с молба – да помагат на своите деца и всеки ден да им показват, че са тяхна упора. „Обръщайте се винаги с любов към тях и им помагайте във всяко едно предстоящо дело, защото колкото по – големи стават децата ви, толкова по – големи стават и отговорностите. До голяма степен, за да могат учениците да се справят с отговорностите, трябва да им помагате вие родителите, а не да разчитате само на учителите в училище“, посочи отец Голев.

Със специално пожелание свещеникът към храма в село Черниче се обърна и към учителят Цветанка Костуркова – „Пожелавам на вас, а и на всички учители в Неделни училища, да бъдете здрави и да бъдете добрия пример, по чиито стъпки да тръгнат децата, на които преподавате“.

От своя страна г-жа Костуркова пожела на всички една здрава и успешна учебна година. „Нека Господ закриля всички нас и всички хора в село Черниче, община Симитли и цяла България“, добави тя.

На първия учебен ден в Неделното училище към храм „Св. Вмчк. Георги Победоносец“ присъстваха 9 деца, но със сигурност, през следващите седмици, броят им ще се увеличи.

Желаещите да участват в организираните занимания и мероприятия винаги са „Добре дошли“, категорични бяха отец Голев и г-жа Костуркова. Необходимите учебни помагала и материали са осигурени от храма.

Related posts

Под надслов „Всички сме равни“ отбелязаха Международния ден на хората с увреждания в ЦНСТПЛД – село Железница

Дани Тренчева

Необичайна кражба: Драматичният театър в Благоевград осъмна без част от покрива си

Дани Тренчева

Ураганен вятър и висока лавинна опасност при Седемте рилски езера

Дани Тренчева

Единственият по рода си пролетен фестивал „Детски усмивки“ се завръща в Симитли!

След спешна среща между кмета Апостолов и кмета Топузов: Симитли се обединява в помощ на семейството от село Полена, чиито дом изгоря

Дани Тренчева

68-годишен мъж е арестуван за бракониерство в района на село Лехово

Дани Тренчева

Leave a Comment