28.01.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

B с. Черниче бе открита новата учебна година за Неделното училище

За трета поредна година децата от село Черниче ще имат възможността да посещават Неделното училище към храм „Св. Вмчк. Георги Победоносец“. Официалното откриване на учебната година се състоя днес, като отец Велизар Голев отслужи водосвет и благослови децата.

Специални гости на празника бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров и кметът на село Черниче Георги Стефанов, които поздравиха малчуганите, пожелавайки им една успешна, ползотворна и здрава нова учебна година.

Отец Голев определи днешния ден като истински празник за село Черниче. По думите му за всеки един свещеник е радост, когато види деца в храма, а още по – голяма радост е да види, че най – малките жители на дадено населено място проявяват интерес към Православното християнство. „Преди всичко искам да си пожелаем една присъствена учебна година, за да може наистина да изучаваме пълноценно християнството. Колкото повече го изучаваме и се утвърждаваме в него, толкова повече ще бъдете не само радост за вашите родители, но и гордост“, добави свещеникът.

Той се обърна и към родителите с молба – да помагат на своите деца и всеки ден да им показват, че са тяхна упора. „Обръщайте се винаги с любов към тях и им помагайте във всяко едно предстоящо дело, защото колкото по – големи стават децата ви, толкова по – големи стават и отговорностите. До голяма степен, за да могат учениците да се справят с отговорностите, трябва да им помагате вие родителите, а не да разчитате само на учителите в училище“, посочи отец Голев.

Със специално пожелание свещеникът към храма в село Черниче се обърна и към учителят Цветанка Костуркова – „Пожелавам на вас, а и на всички учители в Неделни училища, да бъдете здрави и да бъдете добрия пример, по чиито стъпки да тръгнат децата, на които преподавате“.

От своя страна г-жа Костуркова пожела на всички една здрава и успешна учебна година. „Нека Господ закриля всички нас и всички хора в село Черниче, община Симитли и цяла България“, добави тя.

На първия учебен ден в Неделното училище към храм „Св. Вмчк. Георги Победоносец“ присъстваха 9 деца, но със сигурност, през следващите седмици, броят им ще се увеличи.

Желаещите да участват в организираните занимания и мероприятия винаги са „Добре дошли“, категорични бяха отец Голев и г-жа Костуркова. Необходимите учебни помагала и материали са осигурени от храма.

Related posts

Бедните деца на една “бедна” Община

admin

НПО „Операция: Плюшено мече“ зарадва с подаръци потребителите на ЦНСТ за лица с физически увреждания и лица с деменция – град Симитли

Дани Тренчева

Движението по път I-1 Благоевград – Кресна в участъка от Благоевград до разклона за Стара Кресна се осъществява с повишено внимание

Дани Тренчева

Председателят на ОбС – Симитли и кметицата на Крупник орисаха „Бебе 2022“ на общината – Пламена

Дани Тренчева

Преустановява се присъствено провеждане на учебните занятия в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Учители и ученици от училището в село Долно Осеново с поредица от инициативи за Световния ден на розовата фланелка

Дани Тренчева

Leave a Comment