02.05.2024
България Политика Разследване

Към разследването за данъчни престъпления срещу Александър Манолев са приложени материали от САЩ

Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство за укрити и избегнати данъчни задължения от бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев, свързани с него лица и юридически лица, в които той е имал собственост, съобщиха от прокуратурата. Към разследването са приложени материали, постъпили от САЩ. Разпитани са и свидетели, които предоставят информация относно факти и обстоятелства по случая. Предстои анализ на материалите и преценка дали има достатъчно данни да бъде повдигнато обвинение.

Александър Манолев е един от санкционираните българи по закона „Магнитски“ на САЩ. Той е подсъдим по дело за представяне на неверни сведения, с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на ЕС.

Производството за данъчни престъпления е образувано на 7 юли 2021 г., след като в СГП са постъпили отделени материали от водено в благоевградската прокуратура производство срещу Манолев. По разследването са извършени четири данъчни ревизии на Манолев и на свързаните с него физически лица и на юридическите лица. Назначени са две съдебни счетоводно- икономически експертизи, които са изготвени и са предоставили анализ на движението на паричните потоци и евентуалните данъчни задължения. Назначени и изготвени са и графическа експертиза, както и тройна графическа експертиза, които са установили авторството на почерка и подписите в приобщените по делото документи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Отлагат обработването на пътна настилка в участъка на изгорелия автобус на „Струма“

Дани Тренчева

Задържаха собственика на ФК Марек (Дупница) за разпространение на акцизни стоки

Президентството разпространи позиция на Радев за Крим

Дани Тренчева

МВнР привика турския посланик заради злоупотреби с агитация и пропагандни действия по изборите

Дани Тренчева

Петима са ранени при челен сблъсък на две коли на пътя Варна-Бургас, между тях и две деца

admin

Жестока катастрофа с четирима загинали край Варна

admin

Leave a Comment