22.02.2024
България Темида

4 години затвор за рецидивист, обрал възрастна жена

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден  44-годишен мъж за кражба на пари от възрастна жена, извършена в условията на опасен рецидив.

На 01.04.2021 г. за времето от около 10,00 часа до около 10,30 часа, обвиняемият Ц.К. позвънил на апартамент в блок на ул. „Стефан Малинов” в гр. София и заявил, че търси Е.К. Възрастната жена му отворила вратата и го поканила в апартамента. Обвиняемият й заявил, че нейната племенница е претърпяла злополука и се намира в болница, където трябва да й направят операция за 200 лева. Притеснена възрастната жена отишла и взела сумата от 200 лева и му я дала. Обвиняемият се възползвал от разсейването на жената и откраднал плик, в който имало още 700 лева. След това си тръгнал.

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като Ц.К. е осъждан ефективно на „лишаване от свобода“ за идентично деяние.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.”А” и ”Б” от  НК. В хода на разследването са направени експертизи и са проведени разпити, които сочат Ц.К. като автор на деянието.

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на Ц.К..  наказание  „лишаване от свобода“ за срок от 4  години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Медици от Видин започват гладна стачка

Дани Тренчева

Откриха 14-годишната Никол от Перник

admin

Петков: Ако не искаме локдаун – трябва да се ваксинираме

Дани Тренчева

Софийска градска прокуратура протестира присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков

Дани Тренчева

Петков: Ще обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени

Посолството на САЩ у нас: С тъга научихме за катастрофата и за пожара в старчески дом

Дани Тренчева

Leave a Comment