05.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

ЮЗУ и AUBG със споразумение за сътрудничество и съвместна дейност

Ректорът на Югозападния университет (ЮЗУ) „Неофит Рилски“ проф. Борислав Юруков и президентът на Американския университет в България (АУБ) д-р Дейвид Еванс са подписали споразумение за сътрудничество и съвместна дейност, съобщиха от ЮЗУ.

Документът предвижда двете институции да си сътрудничат за изграждането на образователни и научноизследователски програми, разработване и участие в проекти, обмен на специалисти и иновативни практики за преподаване и обучение в областта на хуманитарните науки.

Двете висши училища ще работят заедно и при организиране и провеждане на съвместни учебно-методически семинари, научни мероприятия, публични лекции, чествания на важни дати и годишнини и други прояви, които представляват интерес за двете страни, допълват от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Related posts

Фотоизложба и концерт – част от програмата в третия ден на Националния студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Мирен протест пред болница „Пулс“ в подкрепа на Вова

Бизнес, НПО-та, културни институции и администрация обединиха сили за изготвянето на новия План за интегрирано развитие на община Симитли (ПИРО)

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) се подсили с четирима нови футболисти

Дани Тренчева

Полицията в Благоевград търси собственика на изгубени пари

admin

Обраха офис на дърводелски цех в Якоруда

Дани Тренчева

Leave a Comment