06.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Безпрецедентни мерки в приют за безстопанствени животни в Благоевград

С нарочна заповед, кмета на Община Благоевград Илко Стоянов, ограничава достъпа на една от доброволките, грижеща се за безстопанствените кучета в областния център за един месец. Като основание за издаване на заповедтта си кметът посочва, че доброволката Елена Панчева, неспазвайки вътрешните правила на приюта е заснела клип, без да уведоми за това директорката на приюта, за което на същата е наложено наказание, забрана да посещава приюта за срок от 1 месец.

Доброволци посещават благоевградският приют от години, като ежеседмично с кратки видеа, показват състоянието на животните и условията, в които те се отглеждат. С видеата доброволците представят животните на евентуални осиновители, като същевременно ги обгрижват. Всеки подобен клип съдържа разходката на животните и радостта им при посещенията на доброволците.

За наказаното милисърдие, съобщи санкцинираната доброволка в социалните мрежи, а пред Presata.bg тя заяви, че трудно се коментира такъв правен абсурд. „От заповедта на кмета на Община Благоевград, която общия работник с трепереща ръка ми показа,успях да видя,че достъпът ми до общинския приют в Благоевград е ограничен за 1 месец за нарушение на т.7 от вътрешните правила,като е посочено,че съм направила видео филм на служител на приюта без да уведомя директора и без съгласието на служителя, и че е извършено по начин ,причиняващ стрес и дискомфорт на животните……. Не става ясно кога, и как заснемането  клип на даден служител е предизвикало стес и дискомфорт на животните….. Посещенията ни в приюта са свързани със социализация и грижи за приетите животни,наблюдение за спазване на ЗЗЖ, активно търсене на осиновители на кучетата чрез публикации в соц.мрежи,подаване на сигнали при установени нередности и показване на реалната обстановка на работа на общината във връзка с овладяване популацията на безстопанствени животни,която за съжаление е крайно незадоволителна.“, добави още Панчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Туроператори в Благоевград: Повече от 50% са отменените резервации

Дани Тренчева

В сила са нови правила за посещение на библиотеката към Народно читалище „Св. Климент Охридски“ – град Симитли

Дани Тренчева

Глобиха ловец от Добринище за незаконен лов

Дани Тренчева

Ясни са вече контролите на „Септември“ (Симитли) през зимните месеци на 2022 година

Дани Тренчева

Отпускат средства за ремонт на детски градини и училища в Благоевградска област

Дани Тренчева

Поредно отровено куче в центъра на Благоевград

admin

Leave a Comment