03.05.2024
България Политика

Костадинов: Приеме ли се зеленият сертификат за депутатите, влизаме с нашите избиратели в НС

Приеме ли се зеленият сертификат за влизане в НС, ще поканим нашите 127 хиляди избиратели да влязат с нас в парламента. Това заяви в ефира на „Твоят ден” лидерът на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов. По думите му това ще е акт на връщане на властта в ръцете на народа.

„Време е представителната демокрация да се превърне в пряка. 80% от българите не желаят да се ваксинират. Правителството извършва репресия по тази тема, няма как да го одобрим. Скоро ще им се наложи да се сблъскат с гнева на народа. Зеленият сертификат е незаконен и дискриминационен”, обясни той.

Според Костадинов разлика между кабинета на Кирил Петков и този на бившия премиер Бойко Борисов няма.

„Не виждам разлика в политиките им. Същите мерки, които бяха наложени се продължиха от служебния кабинет и ще продължат да се налагат от кабинета на Петков, дори ще бъдат засилени. А част от риториката на управляващите беше свързана с критики към ограничителните мерки”, допълни лидерът на „Възраждане”.

Належащите проблеми пред българското общество са в съвсем различна посока, смята още той.

„Ще внесем законопроект за промяна в закона за енергетиката. Целта е да се даде възможност на КЕВР да може да преразпределя квотите на регулирания пазар няколко пъти в годината, а не един път. Евтиният ток за износ да се преразпределя на вътрешния пазар, за да не купуват немските пенсионери евтин български ток”, коиментира Костандинов.

Той припомни, че „Възраждане” внесе и свой законопроект за реформа в съдебната система, в посока, която се споделя и от другите партии.

„Готови сме да обсъдим нашия законопроект и да приемем и други предложения. Съдебната система трябва да се отърве от Иван Гешев и като цяло от институцията главен прокурор”, добави Костадин Костадинов.

Related posts

Надежда Йорданова: Главният прокурор дължи отчетност

Министър Денков: Ако успеем с тестването, децата вече няма да се налага да учат от вкъщи

Дани Тренчева

Прокурорите разследващи случая с Гешев забраниха разгласяване на материалите

admin

Гешев предлага бази на прокуратурата за бягащи от Украйна семейства на съдебни служители

Дани Тренчева

БНБ пуска сребърна възпоменателна монета

admin

Прокуратурата повдигна обвинения на замесените в стрелбата на пътя София – Перник

admin

Leave a Comment