02.05.2024
Covid-19 България

Петков: От днес трябва да засилим нивото на ваксинация

От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище, болниците да не са пълни. Това заяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

„Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес”, обърна се Петков към участниците в срещата.

Премиерът заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнеслидерите да работят с младите учени.

„Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси.

„Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година”, каза Петков.

„България може да бъде лидер в повечето сектори и иновациите, които ще излизат от България да бъдат пример как една малка държава в Източна Европа, може да покори ниши и пазар. Имаме всички предпоставки да сме просперираща държава”, каза Петков.

Източник: NOVA

Related posts

Прогноза за времето 28 януари 2022

Дани Тренчева

Откриха марихуана в джантата на кола

admin

Неински: Важно е България да има възможност да контролира изпълнението на договора с РСМ

3233 са новите случаи на коронавирус, починали са 151 души

Дани Тренчева

Православната църква почита паметта на Свети пророк Наум

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 20 декември 2021

Дани Тренчева

Leave a Comment