08.05.2024
Благоевград Култура и изкуство Пулсът на Югозапада

Общински куклен театър – Благоевград с премиера на „Снежната кралица“

Оживява приказката на Ханс Кристиян Андерсен „Снежната кралица“ в Благоевград. С премиера, актьорите от Общински куклен театър ще пресъздадат историята пред най-малките. Спектакълът ще започне в 18.00 часа на 17 ноември /сряда/ в „Младежки дом“.

Режисьор на постановката е Тодор Вълов, сценографията е на Ивайло Николов, а куклите и костюмите са на Ива Гикова. Спектакълът е с музиката на Вивалди,  музикалната адаптация е на Пламен Мирчев-Мирона, а вокал е Пламена Ангелова.  В героите от „Снежната кралица“ ще се превъплътят актьорите Десислава Чардаклиева, Дияна Георгиева, Наталия Петкова, Йоана Рачева, Атанас Димитров, Виктор Кападжиев и Александър Станковски.

„Снежната кралица“ е една от най-красивите приказки на Андерсен. Трогателна история за самоотвержената любов, побеждаваща злото, за вярата и предаността, които правят и най-крехкия човек силен, решителен и смел пред лицето на несгодите и тежките изпитания.

Тя е прекрасен повод да поговорим с детето за вечните ценности, за борбата между доброто и злото в душата на всеки от нас.

За резервации може да позвъните на телефони 0878 881 793 и 0877 600 180.

Цялата програма на Общински куклен театър- Благоевград може да видите на  http://www.kuklenblagoevgrad.com/ .

Related posts

Откраднаха 1000 лв. от якето на петричанин

Д-р Огнян Митев преизбран за директор на МБАЛ – Благоевград, адвокатката Магдалена Симеонова стана зам. председател в борда на мястото на д-р А. Янакиев

admin

26 декември е успешен ден за три зодии

admin

Заради наложените противоепидемични мерки от МЗ, Община Благоевград припомня, че електронните услуги в сайта на администрацията са на разположение за жителите на града

Дани Тренчева

Кметски маневри за едни 18 милиона на всяка цена

admin

Катастрофа затвори движението при околовръстния път на Кюстендил

Дани Тренчева

Leave a Comment