13.05.2024
Без категория България

Прогноза за времето

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна и на места в Източна България и планинските райони ще превали дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб, в източните райони – умерен, североизточен вятър. Утре облачността ще е променлива, преди обяд – по-често значителна, но само на отделни места ще превали дъжд. Вечерта ще превали и в Северозападна България. Ще духа слаб до умерен, в източните райони – и временно силен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 27°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. На места, главно преди обяд ще превали дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 27°-30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще е 4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд – често значителна. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа силен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра – 21°, на 2000 метра – около 15°.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, ще се задържи от североизток. Максималните температури ще са между 30° и 35°.

Related posts

ЕС ще наложи вдигане на минималната заплата в България на 760 лева

Дани Тренчева

ЦИК готви нова обществена поръчка за доставка на още машини за изборите

Дани Тренчева

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство във връзка със софтуер „Pegasus“

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 9 февруари 2022

Дани Тренчева

Осем полицаи пострадаха при протеста в София

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment