28.04.2024
112 Свят

Мъж, въоръжен с мачете, уби свещеник в Испания

Мъж, въоръжен с мачете, уби свещеник и рани друг при нападения в две църкви в град Алхесирас в Южна Испания. Нападателят е задържан, съобщи испанското министерство на вътрешните работи. Според местни медии при атаките са ранени най-малко трима души.

Убийството на свещеника се разследва като възможен тероризъм на последователи на джихад. Нападателят е арестуван в близост до църква в центъра на този южен испански град. Той е мъж от марокански произход.

Атаката е станала около 19,00 ч., когато въоръженият мъж влязъл в църквата „Сан Исидро“ и нападнал свещеник, когото ранил тежко. После отишъл във втора църква – „Нуестра Сеньора де Ла Палма“, на пет минути от първата, където продължил с атаките. Свещеникът побягнал навън, но нападателят го настигнал на площада и го ранил смъртоносно. Той бил облечен в дълга роба и крещял, докато е извършвал нападението.

Испанският премиер Педро Санчес изказа съболезнования на близките на убития. Представители на духовенството също изразиха съпричастност. Алхесирас се намира в южния край на Испания. В него има важно пристанище с фериботни връзки със Северна Африка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Черна статистика

admin

Шофьор загина при челен удар

admin

Задържаха мъж с хероин на АМ „Струма“ край Дупница

Дани Тренчева

Убийство в Катунци тази нощ, има задържан

Дани Тренчева

Областният управител на Благоевград Николай Шушков свика спешна работна среща заради поройните дъждове, община Симитли бе представлявана от зам.-кмета Юлиан Мишев

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Leave a Comment