29.03.2024
112 Свят

Мъж, въоръжен с мачете, уби свещеник в Испания

Мъж, въоръжен с мачете, уби свещеник и рани друг при нападения в две църкви в град Алхесирас в Южна Испания. Нападателят е задържан, съобщи испанското министерство на вътрешните работи. Според местни медии при атаките са ранени най-малко трима души.

Убийството на свещеника се разследва като възможен тероризъм на последователи на джихад. Нападателят е арестуван в близост до църква в центъра на този южен испански град. Той е мъж от марокански произход.

Атаката е станала около 19,00 ч., когато въоръженият мъж влязъл в църквата „Сан Исидро“ и нападнал свещеник, когото ранил тежко. После отишъл във втора църква – „Нуестра Сеньора де Ла Палма“, на пет минути от първата, където продължил с атаките. Свещеникът побягнал навън, но нападателят го настигнал на площада и го ранил смъртоносно. Той бил облечен в дълга роба и крещял, докато е извършвал нападението.

Испанският премиер Педро Санчес изказа съболезнования на близките на убития. Представители на духовенството също изразиха съпричастност. Алхесирас се намира в южния край на Испания. В него има важно пристанище с фериботни връзки със Северна Африка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Разбиха престъпна група за трафик на мъжки проститутки

Мъж с COVID-19 скочи от терасата на реанимацията в Благоевград

Дани Тренчева

Кола с мигранти се обърна след гонка край София, има загинал

admin

Черна статистика

admin

Откриха тялото на самопрострелял се мъж

admin

ЕК дава рекордните 70 000 карти за пътуване на млади европейци

Дани Тренчева

Leave a Comment