03.05.2024
112 България

164 хиляди нелегални мигранти са спрели граничните полицаи през 2022 г.

При този невероятен мигрантски натиск, на който е подложена Европа, служителите на Регионалната дирекция „Гранична полиция“ – Елхово са предотвратили 164 хиляди опита за нелегално преминаване на българо-турската граница за изминалата 2022 г. Това заяви главен комисар Росица Димитрова, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“, при инспекция днес в района на 268-а гранична пирамида на браздата.

„За мен това е много добро представяне и много добра работа на моите колеги, на фона на условията, които имат, на фона на оградата, която се преодолява лесно. Тяхната реакция и тяхната работа е изключително професионална“, каза директорът на „Гранична полиция“.

В „Гранична полиция“ – Елхово са назначени в началото на тази година 21 служители, предстои назначаване на още 39. Те нямат полицейски правомощия, а са монтьори, които поправят пробиви в оградата по границата. „Това ще бъде работа, която ще работят те, а не нашите гранични полицаи“, отговори на журналистически въпрос относно дупките в оградата по границата главен комисар Димитрова, предаде БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Държавата ще подпомогне автобусните превозвачи в размер на 40 млн. лева

Дани Тренчева

Столичната полиция задържа шофьор с невалидна книжка и полицейска лампа в колата

admin

15 млн. лв. са предвидени за финансиране на български неделни училища зад граница

Дани Тренчева

Изпълнителното бюро на БСП се събира днес

admin

Архангеловден е!

admin

2299 са новозаразените за денонощие у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment