03.05.2024
112 България

Трета ежемесечна всеобхватна проверка на територията на страната с цел намаляване на тежките пътни инциденти започна днес

Трета ежемесечна всеобхватна проверка на територията на страната с цел намаляване на тежките пътни инциденти започна днес. В нея участват всички контролни органи – МВР, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, НАП и Агенция „Митници“.

Днешната проверка е свързана с решение през септември във връзка с вземането на спешни мерки относно тежките пътни инциденти и намаляване техния брой с всеобхватни проверки, в които участват институциите, които имат отношение към контрола на пътя, каза пред журналисти Росен Рапчев – държавен експерт от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Тези проверки целят промяна на поведението на всички участници в движението, посочи Рапчев. Той допълни, че контролните органи работят заедно, всяка по своите компетенции, като се извършва контрол както на водачите на превозни средства, така и на товарите.

Акцент в проверките е и техническата изправност на превозните средства във връзка със зимните условия на пътя. Служители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ водят с водачите и пътниците в превозните средства комуникация относно опасностите, ако не са поставени обезопасителни колани и опасностите през зимните месеци и усложнени метеорологични условия, каза още Рапчев.

Мащабните акции целят да покажат, че държавата работи с целия си ресурс, отделно цели превенция, като се обърне внимание на хората за опасностите на пътя, допълни Росен Рапчев.

Еднодневната проверка започна от 88-ми км на автомагистрала „Струма“.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Православната църква почита днес паметта на Свети пророк Софония

Дани Тренчева

Разследват автоинструктор заради подправени документи

Петър Петров

Стартират консултациите при президента за съставяне на правителство

Дани Тренчева

МОСВ предупреди за възможно повишаване нивата на язоворите у нас

Дани Тренчева

Задържаха трима мъже и пет жени за побой в Банско

Дани Тренчева

Домашен арест за ученик от Дупница за държане и разпространение на наркотици

Дани Тренчева

Leave a Comment