09.12.2023
112 България

Трета ежемесечна всеобхватна проверка на територията на страната с цел намаляване на тежките пътни инциденти започна днес

Трета ежемесечна всеобхватна проверка на територията на страната с цел намаляване на тежките пътни инциденти започна днес. В нея участват всички контролни органи – МВР, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, НАП и Агенция „Митници“.

Днешната проверка е свързана с решение през септември във връзка с вземането на спешни мерки относно тежките пътни инциденти и намаляване техния брой с всеобхватни проверки, в които участват институциите, които имат отношение към контрола на пътя, каза пред журналисти Росен Рапчев – държавен експерт от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Тези проверки целят промяна на поведението на всички участници в движението, посочи Рапчев. Той допълни, че контролните органи работят заедно, всяка по своите компетенции, като се извършва контрол както на водачите на превозни средства, така и на товарите.

Акцент в проверките е и техническата изправност на превозните средства във връзка със зимните условия на пътя. Служители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ водят с водачите и пътниците в превозните средства комуникация относно опасностите, ако не са поставени обезопасителни колани и опасностите през зимните месеци и усложнени метеорологични условия, каза още Рапчев.

Мащабните акции целят да покажат, че държавата работи с целия си ресурс, отделно цели превенция, като се обърне внимание на хората за опасностите на пътя, допълни Росен Рапчев.

Еднодневната проверка започна от 88-ми км на автомагистрала „Струма“.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

ГДНП откри данни за престъпление при проверката на „Росенец“

Такситата в Пловдив с по-високи цени

admin

Татяна Жилова: Закриването на спецсъда няма да наруши правовия ред

Двама братя са задържани за убийството на граничния полицай

admin

Гешев с нова серия преводни документи по „Барселонагейт“ до парламента

admin

Спецпрокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на депутат

Дани Тренчева

Leave a Comment