22.06.2024
112 България

Трета ежемесечна всеобхватна проверка на територията на страната с цел намаляване на тежките пътни инциденти започна днес

Трета ежемесечна всеобхватна проверка на територията на страната с цел намаляване на тежките пътни инциденти започна днес. В нея участват всички контролни органи – МВР, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, НАП и Агенция „Митници“.

Днешната проверка е свързана с решение през септември във връзка с вземането на спешни мерки относно тежките пътни инциденти и намаляване техния брой с всеобхватни проверки, в които участват институциите, които имат отношение към контрола на пътя, каза пред журналисти Росен Рапчев – държавен експерт от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Тези проверки целят промяна на поведението на всички участници в движението, посочи Рапчев. Той допълни, че контролните органи работят заедно, всяка по своите компетенции, като се извършва контрол както на водачите на превозни средства, така и на товарите.

Акцент в проверките е и техническата изправност на превозните средства във връзка със зимните условия на пътя. Служители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ водят с водачите и пътниците в превозните средства комуникация относно опасностите, ако не са поставени обезопасителни колани и опасностите през зимните месеци и усложнени метеорологични условия, каза още Рапчев.

Мащабните акции целят да покажат, че държавата работи с целия си ресурс, отделно цели превенция, като се обърне внимание на хората за опасностите на пътя, допълни Росен Рапчев.

Еднодневната проверка започна от 88-ми км на автомагистрала „Струма“.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

200 екипа с над 270 камери на „Пътна полиция“ на студентския празник

admin

„Тренд“: Формулата за следващото Народно събрание: 5+1

admin

Пострадалите от поройните дъждове в Карлово и Сопот с възожност да получат еднократна помощ

admin

Мъж бе хванат да шофира 4.28 промила

Дани Тренчева

1 920 нови случая на коронавирусна инфекция са потвърдени у нас през изминалите 24 часа

Дани Тренчева

ЕК иска България да възстанови средствата, осигурени за къщи за гости

Leave a Comment