05.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

В Благоевград откриват почетно консулство на Сърбия

Министерският съвет прие решение, с което дава съгласие за откриване на консулство на Република Сърбия, ръководено от почетно консулско длъжностно лице.

Митко Солаков ще бъде почетно консулско длъжностно лице на Република Сърбия в Република България. Той разполага с необходимите обществени и бизнес контакти, за да съдейства за развитието на икономическите отношения, както и на сътрудничеството в областта на културата и спорта между двете страни. Към момента е управител на „МГС ОЙЛ” ЕООД и „Бранд Дистрибюшън България” ЕООД.

Политическият диалог между България и Сърбия се развива все по-интензивно през последните години, което създава предпоставки за активизиране на двустранните икономически отношения, както и тези в сферата на културата и спорта. Откриването на консулство на Сърбия, ръководено от почетно консулско длъжностно лице у нас, ще стимулира развитието на сътрудничеството в посочените области на територията на консулския му окръг.

Седалището на почетното консулско длъжностно лице на Република Сърбия е град Благоевград, а консулският окръг обхваща територията на области София, Кюстендил, Перник, Благоевград, Враца, Монтана, Видин и Плевен.

Related posts

След водното бедствие: Каква е ситуацията в Югозападна България

Дани Тренчева

Най – малките футболисти на „Септември“ (Симитли), родени от 2010 до 2016 г. започват тренировки

Дани Тренчева

ДЕРБИТО НА ОБЩИНА СИМИТЛИ! ФК „Долно Осеново“ се изправя срещу ФК „Ветрен“ (Полена)

ЮЗДП взе участие в курс за оценители на ловни трофеи в системата на Международния съвет лова и опазване на дивеча (CIC)

admin

В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли посрещнаха Дядо Коледа, който пристигна с училищния автобус

Дани Тренчева

Благоевградска област вече е в жълтата зона на COVID – 19

Дани Тренчева

Leave a Comment