30.04.2024
Без категория България

Иван Гешев: Прокуратурата е подложена на атака

От години сме внесли предложения за изменение на Наказателния кодекс да се отнемат в полза на държавата моторно превозни средства, които са собственост и са управлявани от водачи, употребили алкохол и наркотици. Трябваше ли да стигнем до тези ежедневни катастрофи, за да може някой да ни чуе?, заяви във Велико Търново главният прокурор Иван Гешев, предаде БНТ.

По думите му неправителствените организации, гражданското общество, издигат и прокламират много идеи за изменение в Закона за движение по пътищата.

„Трябва да има експертен разговор, диалог – с председатели на съдилища, водещи учени от университетите, хора, които разбират. В Народното събрание юристите се броят на пръстите на едната ръка. Това, което призовавам с писмата си до избраните за народни представители, е най-после да има диалог между институциите, да се решат спешни законодателни проблеми чрез правна реформа“, допълни Иван Гешев.

Той поясни, че от години предупреждава за рушенето на държавността, атаките срещу съдебната власт, липсата на взаимодействие между институциите.

„Прокуратурата е подложена на атака от една страна от граждани на Руската федерация. От друга страна – от едни партии, които изповядват евроатлантически ценности“, каза още Иван Гешев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Влак блъсна кола на жп прелез във Великотърновско, двама души загинаха

Дани Тренчева

От декември в България ще лекуваме Ковид-19 с хапче за 5 дни

Дани Тренчева

Ясен е един от вицепремиерите в бъдещия проектокабинет

Дани Тренчева

Кампания за набиране на кандидати за висше военно образование през учебната 2023 – 2024 година

admin

Черна статистика

admin

Заключват системата за кандидатстване в столичните детски градини до 28 март

admin

Leave a Comment