03.05.2024
България Политика

Искрен Митев и Костадин Костадинов са с мярка „порицание“ след вчерашното спречкване в парламента

Председателстващият пленарното заседание заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин обяви, че налага мярката „порицание“ на депутатите Искрен Митев („Продължаваме Промяната“) и Костадин Костадинов („Възраждане“). Вчера се стигна до спречкване между двамата и безредици в пленарната зала.

Вигенин посочи, че се е запознал със стенограмата и видеоматериалите от вчерашното заседание и въз основа на правилника на НС налага мярката. Митев и Костадинов могат да възразят срещу нея в тридневен срок.

Днешното пленарно заседание започна с декларация за Деня на Ботев и загиналите за свободата на България от името на ПГ на „Продължаваме Промяната“ и на ПГ на „Възраждане“.

Днес в цяла България тържествено ще бъде отбелязана 146-та годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета, заяви Кристиан Вигенин при откриването на заседанието.

Всеки българин ще спре забързания си ежедневен ритъм, за да се преклони пред безсмъртието на Ботев и на загиналите за свободата  и независимостта на България, посочи той и призова днешното пленарно заседание да се проведе в дух на уважение и почит към героичния подвиг на нашите предци.

Related posts

Засилено движение по основни пътища у нас

Дани Тренчева

ПСС предупреждава, че условията за туризъм днес са лоши

admin

COVID-19: Спад на четвъртата вълна или затишие пред пета

Дани Тренчева

Здравният министър дава спешно изявление

Дани Тренчева

Наличието на „Гражданска отговорност“ при ГТП ще се установявава вече по електронен път

Дани Тренчева

Проф. Кантарджиев с прогноза кога COVID-19 ще отслабне и маските ще паднат

Дани Тренчева

Leave a Comment