20.04.2024
България

Облачно и дъждовно време, температурите до 8 градуса

През следващото денонощие над страната ще се задържи предимно облачно. На много места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана – слаб сняг.

През деня, главно в Дунавската равнина и Добруджа валежите временно ще спрат. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса. В София минималната температура ще е около нулата, максималната – около 3 градуса.

Над планините ще се задържи облачно и мъгливо. На много места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, а на 2000 метра – около минус 2.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 12 – 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

През нощта срещу четвъртък от югозапад валежите ще се усилят и отново ще обхванат и Северна България.

В петък ще вали дъжд и сняг над цялата страна, дневните температури ще са между 2 и 9 градуса, за София – 3 градуса. /БГНЕС

Related posts

Омбудсманът поиска от НАП проверка на всички топлофикационни дружества

admin

Кирил Петков награди ученици за високи резултати на международни олимпиади и състезания

admin

Часове преди ЦСКА-София – Ботев Пд бе унищожена една от гредите на „Българска Армия“

По-евтин природен газ през ноември

admin

Черна статистика

admin

Прогноза за времето

admin