25.04.2024
Политика

Премиерът Кирил Петков ще посети Словакия на 2 и 3 юни

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Словашката република на 2 и 3 юни, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът ще участва в 17-ото издание на Глобалния форум по сигурността „ГЛОБСЕК“ – една от утвърдените международни конференции по сигурност.

За поредна година събитието ще събере стотици участници от цял свят, включително над 30 държавни и правителствени ръководители, министри на външните работи и на отбраната.

Тазгодишното издание на форума е посветено на темата „Изграждане на устойчивост в разделения свят“. Водещ акцент в дискусиите ще бъде войната в Украйна и реакцията на глобалната демократична общност на руската агресия.

В първия ден от форума министър-председателят Кирил Петков ще участва в лидерския панел „Реалността за сигурността по източната граница на ЕС“ заедно със словашкия премиер Едуард Хегер и с премиера на Латвия Кришянис Каринш.

В рамките на визитата си в Братислава Петков ще проведе редица двустранни срещи, включително с министър-председателя на Словашката република. В Братислава премиерът Кирил Петков ще бъде придружаван от министъра на отбраната Драгомир Заков.

Related posts

Гешев се оплака от политически натиск пред ЕК

Дани Тренчева

Парламентът реши Иван Иванов да продължи да изпълнява функциите на председател на КЕВР

admin

„Възраждане” свали знамето на Украйна от сградата на Столична община

admin

„Възраждане“, ДПС, БСП и ИТН на консултации при президента

admin

Христо Иванов: Да поздравим „Продължаваме промяната“ за силния резултат

Дани Тренчева

Отцепници от ИТН първи в листите на ПП

admin

Leave a Comment