04.03.2024
112 България

56 лица са задържани в спецакцията срещу наркотиците

От 00.00 часа тази нощ с моя заповед стартира специализирана полицейска операция за наркотици. Към момента имаме задържани 56 лица, в операцията участват над 3000 служители на полицията, жандармерията и служители на „Гранична полиция“. Това съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров, който даде брифинг в Министерския съвет заедно със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Проверяват се над 150 обекта, като до момента са установени престъпления за притежание, разпространение на наркотични вещества или управление на моторни превозни средства (МПС) под въздействието на такива. Операцията ще продължи и в следващите дни, информира Тодоров. Той допълни, че се проверяват всякакви видове обекти – търговски обекти, частни адреси, заведения, от целия спектър, където има данни, че може да има наркотични вещества.

Министър Демерджиев заяви, че акцията е на територията на цялата страна и целта ѝ е противодействие на организираните престъпни групи, свързани с наркотици, както и на всякакъв тип престъпления по тази линия.

Отдавна не сме имали толкова мащабна акция, удовлетворително за мен е, че тя протича при много добро взаимодействие по места със структурите на прокуратурата, посочи вътрешният министър.

Според него могат да се намерят и други подобни сфери, в които полиция и прокуратура категорично и незабавно трябва да противодействат. По линия на наркотиците такава воля е налице, подчерта министър Демерджиев.

Той каза, че резултатите от акцията ще бъдат отчетени в края на днешния ден. Според министъра се дава ясен и категоричен знак към лицата, занимаващи се с тази престъпна дейност, че държавата няма да толерира провеждането ѝ.

Операциите и акциите ще продължат дотогава, докогато нивото на разпространение на наркотици в страната спадне рязко. Това положение, което наблюдаваме днес, не може да продължава, допълни той.

По отношение на разпространението на наркотици около училищата министър Демерджиев съобщи, че има доклади от всички областни дирекции на МВР за предприетите мерки. Тези доклади в момента се преглеждат.

Когато анализът е готов, резултатите ще бъдат оповестени, посочи вътрешният министър и съобщи, че се предвиждат много други акции.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Над 4200 ученици се явиха на онлайн пробна матура по български език и литература

Дани Тренчева

Комисията по енергетика отхвърли идеята на ГЕРБ за компенсации за тока на болници, храмове и обществени сгради

Дани Тренчева

Виктория Василева от „Има такъв народ“ иска да се спре обсъждането на Петър Илиев

admin

Петков: Ако не искаме локдаун – трябва да се ваксинираме

Дани Тренчева

Полицаи хванаха пияна украинка зад волана в Банско

admin

Дъжд и облаци в Западна и Централна България! Какво време ни очаква до края ноември?

admin

Leave a Comment