08.06.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

311 000 бюлетини пристигнаха в Благоевград

Бюлетините за предстоящите президентски и парламентарни избори пристигнаха в Благоевград.

311 хиляди отпечатани бюлетини се побраха в един товарен автомобил и микробус. Преди обяд днес ги прие председателят на Районната избирателна комисия Радослав Митрев, предаде БНТ. По традиция бюлетините до четвъртък ще се съхраняват в митницата в Благоевград.

„На територията на областта има 14 общински центрове, в които ще бъдат разпределени 311 000 бюлетини за президентските избори и изборите за народно събрание“, обясни Митрев.

От четвъртък до събота пък ще се съхраняват в съответната община, а в събота служители на Общината съвместно с председателя на РИК, ще разпределят машините в секционните избирателни комисии, където ще бъдат поставени под охрана“, добави Митрев.

Според Митрев днес и утре ще се проведе онлайн обучение на членовете на СИК-овете. За момента няма условие членовете на РИК, както и самите избиратели да притежават „зелен сертификат“.

До четвъртък кметовете на общините трябва да предоставят данни за поставените под карантина лица или тези, които са в затруднено физическо положение. Тези данни се обработват от РИК за образуването на мобилните секции, каза още председателят на РИК.

Related posts

Благоевград ще почете 98 години от смъртта на Тодор Александров

admin

Благоевградска област вече е в жълтата зона на COVID – 19

Дани Тренчева

Туроператори в Благоевград: Повече от 50% са отменените резервации

Дани Тренчева

Задържаха трима мъже и пет жени за побой в Банско

Дани Тренчева

Пожар е горял в къща в отдалечена махала на село Полена, общ. Симитли, няма пострадали

Дани Тренчева

Започна мащабна кампания за кастрация на безстопанствени кучета в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment