25.01.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

311 000 бюлетини пристигнаха в Благоевград

Бюлетините за предстоящите президентски и парламентарни избори пристигнаха в Благоевград.

311 хиляди отпечатани бюлетини се побраха в един товарен автомобил и микробус. Преди обяд днес ги прие председателят на Районната избирателна комисия Радослав Митрев, предаде БНТ. По традиция бюлетините до четвъртък ще се съхраняват в митницата в Благоевград.

„На територията на областта има 14 общински центрове, в които ще бъдат разпределени 311 000 бюлетини за президентските избори и изборите за народно събрание“, обясни Митрев.

От четвъртък до събота пък ще се съхраняват в съответната община, а в събота служители на Общината съвместно с председателя на РИК, ще разпределят машините в секционните избирателни комисии, където ще бъдат поставени под охрана“, добави Митрев.

Според Митрев днес и утре ще се проведе онлайн обучение на членовете на СИК-овете. За момента няма условие членовете на РИК, както и самите избиратели да притежават „зелен сертификат“.

До четвъртък кметовете на общините трябва да предоставят данни за поставените под карантина лица или тези, които са в затруднено физическо положение. Тези данни се обработват от РИК за образуването на мобилните секции, каза още председателят на РИК.

Related posts

Във филиала на Детска градина „Радост“ в село Крупник посрещнаха добър гост от далеч – Дядо Коледа

Дани Тренчева

Жребий определи състава на подвижните СИК за избиратели, поставени под карантина или задължителна изолация по време на изборите за президент и вицепрезидент и НС, съгласно Законa за здравето

Дани Тренчева

Коледно настроение обзе Центъра за настаняване от семеен тип в село Брежани

Дани Тренчева

Apple Earnings: Most Boring Quarter of The Year Still Holds Some Intrigue

admin

Десет дни преди Коледа! Община Симитли започва обратното броене до едни от най – любимите празници със запалване на коледните светлини

Дани Тренчева

Dell’s Return To Stock Market Leaves A Bitter Taste In Company Finance Future

admin

Leave a Comment