06.10.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

311 000 бюлетини пристигнаха в Благоевград

Бюлетините за предстоящите президентски и парламентарни избори пристигнаха в Благоевград.

311 хиляди отпечатани бюлетини се побраха в един товарен автомобил и микробус. Преди обяд днес ги прие председателят на Районната избирателна комисия Радослав Митрев, предаде БНТ. По традиция бюлетините до четвъртък ще се съхраняват в митницата в Благоевград.

„На територията на областта има 14 общински центрове, в които ще бъдат разпределени 311 000 бюлетини за президентските избори и изборите за народно събрание“, обясни Митрев.

От четвъртък до събота пък ще се съхраняват в съответната община, а в събота служители на Общината съвместно с председателя на РИК, ще разпределят машините в секционните избирателни комисии, където ще бъдат поставени под охрана“, добави Митрев.

Според Митрев днес и утре ще се проведе онлайн обучение на членовете на СИК-овете. За момента няма условие членовете на РИК, както и самите избиратели да притежават „зелен сертификат“.

До четвъртък кметовете на общините трябва да предоставят данни за поставените под карантина лица или тези, които са в затруднено физическо положение. Тези данни се обработват от РИК за образуването на мобилните секции, каза още председателят на РИК.

Related posts

Градският автобус в Симитли с празнично разписание

Отбелязваме Седмица на гората под мотото „Аз обичам гората”

admin

Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ с предизвикателство по повод Деня на народните будители

Дани Тренчева

Старшата на „Септември“ със загуба срещу „Пирин“

admin

Полицейски акции и няколко задържани в Пиринско

admin

23-г. монголец пребит зверски в Благоевград, издирват нападателите

Leave a Comment