09.12.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

30 години специалност „Психология“ при ЮЗУ „Неофит Рилски“

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ Благоевград днес отбелязват 30 години от създаването на специалност „Психология“ към университета. Юбилеят бе почетен чрез организирането на кръгла маса. 

Тя започна в 10:30 часа, в една от залите на висшето учебно заведение, като събра бивши и настоящи преподаватели и студенти, уточнява Радио Благоевград. Те споделиха своя опит в областта, спомниха си за първите стъпки, отчетоха и постигнати резултати. 30 години не са нито много, нито малко –  това каза доц. д-р Стоил Мавродиев, преподавател в специалност „Психология“  и един от организаторите на юбилейната среща: „Специалността се разви изключително добре и укрепна. Доказателство е престижът, който имат нашите възпитаници. Доказателство са и публикационната активност в страната и в чужбина на моите колеги. Доказателство е и рейтинговата система на висшето образование в страната, където нашата специалност заема едно достойно място“, каза доц. д-р Мавродиев.

Related posts

Листата на ГЕРБ – Благоевград пълна с много нови имена

admin

Област Благоевград се е запътила към тъмночервена ковид зона

Дани Тренчева

Полицията „сурвака” с актове четирима от протестърите срещу забавеното изграждане на нов мост над Струма при Покровник

admin

Двама полицаи пребиха младоженци в хотел в Благоевград тази нощ

admin

Хотелиери прогнозират покачване на цените на нощувките в Банско

Дани Тренчева

Профилактично тестват сирените в община Симитли във връзка с 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

admin

Leave a Comment