21.02.2024
112 България

164 хиляди нелегални мигранти са спрели граничните полицаи през 2022 г.

При този невероятен мигрантски натиск, на който е подложена Европа, служителите на Регионалната дирекция „Гранична полиция“ – Елхово са предотвратили 164 хиляди опита за нелегално преминаване на българо-турската граница за изминалата 2022 г. Това заяви главен комисар Росица Димитрова, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“, при инспекция днес в района на 268-а гранична пирамида на браздата.

„За мен това е много добро представяне и много добра работа на моите колеги, на фона на условията, които имат, на фона на оградата, която се преодолява лесно. Тяхната реакция и тяхната работа е изключително професионална“, каза директорът на „Гранична полиция“.

В „Гранична полиция“ – Елхово са назначени в началото на тази година 21 служители, предстои назначаване на още 39. Те нямат полицейски правомощия, а са монтьори, които поправят пробиви в оградата по границата. „Това ще бъде работа, която ще работят те, а не нашите гранични полицаи“, отговори на журналистически въпрос относно дупките в оградата по границата главен комисар Димитрова, предаде БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Почитаме Св. Лъв Велики и Св. Агапит Изповедник

Дани Тренчева

Митничари на Кулата спипаха рекордно количество цигари без бандерол

Министър Божанов: Есента отпадат сините талони и гражданската отговорност

Разследване за тероризъм във връзка със сигналите за бомби в редица училища в страната

admin

Георги Енев, обвинен за измама, свързана с организация на фиктивни погребения остава под домашен арест

admin

1 235 са новодиагностицираните с COVID-19 лица в България през последното денонощие

Дани Тренчева

Leave a Comment