03.06.2023
Пулсът на Югозапада

1 500 лв. бяха събрани по време на благотворителния коледен базар „Ароматът на Коледа“ в село Крупник

За пореден път жителите на община Симитли показаха, че са единни и винаги готови да помогнат на някой, който е изпаднал в нужда. Днес, пример в това отношение станаха жителите на село Крупник, които се включиха в благотворителния коледен базар „Ароматът на Коледа“.

По време на събитието бяха събрани 1 500 лв. Любопитна подробност е, че много от хората пускаха пари в кутията, без да си взимат сладки, защото искаха да помогнат, но и да има коледни изкушения за повече хора, така че да се съберат повече средства.

Цял ден специалните коледни торбички с лакомства бяха продавани от учениците от 6 „А“ клас с г-жа Косова. Освен, че се редуваха на смени и „продаваха надежа“, възпитаниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник бяха приготвили лично част от сладкишите.

Благотворителната кампания на село Крупник ще продължи тази неделя (19 декември), когато ще се проведе първото издание на Ендуро Екстрийм Крупник. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на двама жители на селото.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, както и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров също се включиха в благотворителното събитие, като дори бяха едни от първите, посетили коледния базар в село Крупник.

Related posts

Водоснабдяването на улица „Нова махала“ в Симитли ще бъде преустановено на 2 декември

Дани Тренчева

5-годишно дете пострада при ПТП в Благоевград

Петър Петров

Над 140 хил. души в област Благоевград вече са ваксинирани срещу COVID – 19

Дани Тренчева

Операция „Антидрога“ в Петрич и Сандански, има задържани

admin

Благоевградчани се обединяват да спасят живота на 30-г. Стойчо Кръстев

admin

19-ти ретро парад пристига в Симитли

admin

Leave a Comment