18.06.2024
112 Пулсът на Югозапада Якоруда

Прокурор: Близките на Кафелов твърдят, че последните дни е бил притеснен и затворен

Всички  данни от разследването до момента сочат,че кметът  на Якоруда Нуредин Кафелов се е самоубил.

Не са намерени отпечатъци или следи от  присъствието на  друг човек в автомобила ,в който снощи градоначалника  бе намерен мъртъв в колата си с огнестрелна рана в главата. Това съобщи на нощен брифинг зам.окръжен прокурор от Благоевград Костадин Чилев.

Делото е образувано за склоняване към самоубийство. Води се разследване, но разбира се, като при всяко досъдебно производство се работи по всички версии, както и за  умишлено убийство, каза още прокурор Чилев.

При първоначалния оглед на местопроизшествието изглежда като самоубийство. Но започва изследване на всички доказателства и находки, трябва да се направи заключение на съдебния лекар. Извършват се в момента неотложни действия в дома на кмета, в общината, в града, п осочи той.

Вчера шофьорът на кмета отишъл сутринта, за да го вземе за работа, но Кафелов казал,че първо ще отиде на разходка до гората. Часове наред нямало връзка с него и това притеснило шофьорът, който споделил това с лидера на ДПС в Якоруда. Двамата заедно тръгнали да го търсят и по пътя се натъкнали на личния автомобил на Кафелов.

Той бил на задната седалка-мъртъв с огнестрелна рана в дясното слепоочие. До него е бил личният му пистолет,законно притежаван  и телефона, в който имало две дупки. Според прокуратурата приличали на дупки от куршуми, но това тепърва ще се изследва. Проучват се и последните му телефонни разговори. Няколко били служебни и с близките му.

Те са  споделили при разпитите,че той от три дни преди фаталния ден,  се държал странно, бил мълчалив и притеснен,обясни прокурорът.

Автомобилът му БМВ-5 е бил намерен отключен в местността Цървуле , на няколко километра от Якоруда.  По данни на областния управител на Благоевград Николай Шушков в неделя са се чули и са си определили работна среща за следващата седмица. Бил спокоен и казал, че е на лов в гората.

Кафелов има две деца, синът му е лекар ортопед в столицата, там живее и сестра му. Съпругата му работи в детска градина в Якоруда.

Нуредин Кафелов бе кмет от 20 години на община Якоруда. Той винаги е странял от медиите, отказваше интервюта или срещи с журналисти. В Якоруда местните хора са разделени по отношение на неговото управление-едни твърдят,че той бил добър градоначалник, но други казват,че общината е доста западнала в последните години, а поръчките винаги се давали на приближени или родственици на кмета. Точно по такива сигнали за раздаване на поръчки на свързани лица и конфликт на интереси КПКОНПИ започна разследване.

Според запознати резултатите нямали да бъдат в негова полза и това силно го притеснило, явно било,че той е изпаднал в депресия,която вероятно го е довела до самоубийство.

Нуредин Кафелов е роден на 01 януари 1958 г. в гр. Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София. Магистър – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Завършва и Икономическия институт „Карл Маркс“.

Кмет е на общината повече от 20 г. от ДПС. Бил е и член на Комисията по финансов надзор. .Пирин Нюз

Related posts

Фестивалът „Симитлия – Древната земя на кукерите“ се завръща през 2022 г.

Д-р Огнян Митев преизбран за директор на МБАЛ – Благоевград, адвокатката Магдалена Симеонова стана зам. председател в борда на мястото на д-р А. Янакиев

admin

Трима смляха от бой шофьор на автобус край автогарата в Добринище

admin

Застрашени хора, чакат спасителите в Карловско

admin

Дестинация Симитли: Адреналин и любов на две колела – мотокрос, какъвто няма да откриете никъде другаде

admin

25 пияни и 13 дрогирани шофьори са заловени за 24 часа при акция на МВР

admin

Leave a Comment