26.04.2024
112 България

Шестима души са обвинени в пране на пари след акция на ГДБОП и ДАНС в Сливен

При операция на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) и Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) в Сливен под надзора на Окръжната прокуратура в Сливен на територията на област Сливен и граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ са задържани 16 лица за пране на пари и митнически нарушения, съобщиха от МВР.

Окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов заяви на брифинг в Сливен, че са иззети пари и ценности на стойност от около един млн. лв. На шестима души са повдигнати обвинения за пране на пари, изразяващите се в придобиване на имущество или използване на финансови средства, за които се е знаело, че са придобити чрез контрабанда и документни измами. Трима от тях са задържани за 72 часа, а други са с мярка подписка. Сред арестуваните е и лидерът на групата, който е криминално проявен и притежава значително имущество, обясниха още разследващите.

Няколко месеца се е провеждало разследването по случая. По думите на Гангалов задържаните са се занимавали с контрабанда на цигари, използване на финансови средства, придобити чрез контрабанда и документни измами.

Related posts

Времето днес

admin

Черна статистика

admin

Румен Радев проведе телефонен разговор с Реджеп Ердоган

admin

Унищожиха наркоплантация в село край Благоевград

admin

Верижна катастрофа с 5 автомобила затвори главен път Е-79

Дани Тренчева

Отнеха автомобилът на 92-годишен мъж от Сливен, шофирал без книжка

admin

Leave a Comment