08.09.2024
Благоевград Политика Пулсът на Югозапада

Станислав Трифонов лично поведе листата на ИТН в Пиринско! Ще се разграничи ли Слави от кмета Илко Стоянов?

Станислав Трифонов лично поведе листата на ИТН в Пиринско! Ще се разграничи ли Слави от кмета на ИТН Илко Стоянов?

Станислав Трифонов, известен в шоубизнеса като Слави Трифонов, влиза лично в предизборната надпревара за гласовете на избирателите в 1 МИР-Благоевград на предстоящия вот. Шоуменът ще е водач на листата на партията, която учреди преди точно 3 г. – „Има такъв народ”, въпреки че не се е мяркал в региона от 2015 г. Трифонов ще води и листата в Стара Загора.

От листата на ИТН – Благоевград от миналите избори в настоящата се повтаря само 1 име – на бившия областен председател Станислав Богдански от Благоевград, който е трети. Между него и адаша му под №2 е перничанката Петя Димитрова, областен председател на партията, шампион по спортни танци и бивш депутат. Четвъртото място е дадено на Миглена Думанова – хотелиер и общински координатор на Банско, а последен е Данаил Николов, бивш зам. министър на енергетиката и сегашен областен координатор на ИТН в Благоевград, който преди няколко дни се появи изненадващо на сесията в Разлог да говори по горещата точка за фотоволтаичния парк, който инвеститор иска да строи на 736 дка общинска земя, но бе изгонен от съветниците. За гласовете на благоевградчани ще претендира и новата общинска председателка Атанаска Митрева.

Другите 8 имена в листата на ИТН са напълно нови за политиката. Сред тях има 2-ма представители от Благоевград и по 1 от София и Пловдив. Листата определено е доста атрактивна, като се има предвид, че 2-ма от общо 13-имата кандидат-депутати са от петричкото с. Кавракирово – Стоян Чаушев и Кирил Калаксъзов, и 2-ма са от гоцеделчевското с. Мосомище – Анна Попова и 25-годишният Иван Николов Гушков.

Предишният депутат от региона Станислав Балабанов, който е зет на благоевградския свещеник Петър Стефанов, е начело в Пловдив и Пазарджик.

В половината от общините на региона тя няма структури, а и до момента единственият й политически актив е поднасянето на някой венец на национален празник, което обаче едва ли е достатъчно да привлече вниманието на избирателя.

Във вота за 48-ото НС ИТН спечели само 3710 гласа, които й отредиха 3,27% в Първи МИР. От основаването на партията до момента всъщност единственият й успех е изборът на Илко Стоянов за кмет на Благоевград на частичния вот през 2021 г.

За благоевградската общественост не е тайна, че кмета от ИТН Илко Стоянов прави политически совалки с ГЕРБ, за да бъде издигнат за кмет на предстоящите местни избори през месец октомври тази година.

Ще се разграничи ли Слави Трифонов от кмета на Благоевград Илко Стоянов?

Related posts

Румен Радев посрещна министър-председателят на австрийската федерална провинция Бургенланд

admin

Полазник прекрачи прага и влезе в група „Мечета“ от филиал Ян Бибиян на ДГ „Радост“ – Симитли

Дани Тренчева

Нов застрахователен офис отвори врати в Симитли, кметът Апостол Апостолов бе сред официалните гости

Дани Тренчева

Благотворителен мартенски базар на ДЦПЛУ – кв. „Ораново“ се проведе в Симитли

Дани Тренчева

Ангел Джамбазки: Служебният кабинет е впечатляващ

admin

Гълъб Донев: Служебното правителство не е „Б“ отбор в управлението на държавата

admin

Leave a Comment