26.04.2024
България

Спортният министър за ремонта на Зимния дворец: Само е крадено

Спортният министър Радостин Василев обяви, че ще сезира прокуратурата за ремонта на Зимния дворец в София, направен от предишното правителство, както и че ще разговаря с премиера Кирил Петков и правителството за нова реновация на центъра за зимни спортове.

Във видео в социалните мрежи Василев направи оглед на Зимния дворец, както миналата седмица стори с комплекс „Червено знаме“. Във видеото се вижда занемареното състояние на съоръжението, въпреки че преди няколко години там бе направен ремонт за 6,5 милиона лева. „Зимният дворец е престъпно занемарен. Тук само е крадено. Иде ми да хвана една пушка“, заявява Василев.

„Ще говоря с правителството, специално с премиера, ние не можем да допуснем в това състояние да се намира този обект. Дотук с инфраструктурата на предишните. Нашата голяма амбиция е да поправим този огромен обект или паралелно да търсим вариант за нов център за зимни спортове на друго място, за който съвсем скоро ще изградим стратегия как да бъде изграден“, допълва той.

Василев обяви, че скоро такъв оглед с видеоматериал ще бъде направен и на всеобщ недовършената Арена Бургас. Преди седмица спортният министър обяви, че правителството ще отпусне средства, за да бъде възстановен комплекс „Червено знаме“ в автентичния му вид.

Related posts

Мият входно–изходните булеварди в София заради жегите

admin

Установиха нов вариант на COVID-19

admin

Общинският съвет в София решава за паметника на съветската армия

admin

Румен Радев: Служебното правителство поема отговорност за управленито на България в труден момент за страната ни

admin

Парламентът ще заседава извънредно за увеличението на пенсиите

admin

КС казва може ли правосъдният министър да иска отстраняване на главния прокурор

Дани Тренчева

Leave a Comment