18.10.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

След дълго чакане, мостът на Симитли вече е отворен

Държавната приемателна комисия, свикана от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), издаде Акт 16 за моста над река Струма в Симитли, съобщиха от ДНСК. Това означава, че до една седмица ще бъде издадено и разрешението за ползване, с което съоръжението ще бъде въведено в експлоатация.

Държавната приемателна комисия провери на място и по документи годността за въвеждане в експлоатация на новоизградения мост над река Струма. Той е част от строителството на лот 3.1 от магистрала „Струма“ между Благоевград и Крупник. Мостът беше изграден от Агенция „Пътна инфраструктура“, за да осигури транспортен достъп при изграждане на лот 3.1 от АМ „Струма“.

Комисията не е установила пропуски или отклонения от заложените в проекта параметри въз основа, на което състави без забележки Акт 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване. Това ще позволи на Агенция „Пътна инфраструктура“ да извърши необходимите промени на временната организация на движението в участъка.

Искането за сформиране на държавна приемателна комисия постъпи в ДНСК на 29 април т.г. Комисията беше свикана в съкратени срокове, за да може мостът да се пусне максимално бързо.

 

 

Related posts

Участници от цяла България гостуваха на община Симитли за първото състезание по парапланер

admin

Проверка установи поредно замърсяване на околната среда от ТЕЦ „Бобов дол“

Дани Тренчева

Кметът Илко Стоянов връчи грамоти от „Евро фолк 2021” на две фолклорни групи и техните ръководители

Дани Тренчева

Край Благоевград се провежда полицейска операция, проверяват ТИР-ове и автобуси

„Септември“ (Симитли) с водосвет и първа тренировка след зимната пауза

Дани Тренчева

Кметът Апостолов: Ще извадя „Септември“ (Симитли) от „Б“ група, ако тенденциозното и най – вече безобразно съдийство срещу нас, продължи

Leave a Comment