29.03.2024
Благоевград Парламентарни избори 2022 Пулсът на Югозапада

Листата на ГЕРБ – Благоевград пълна с много нови имена

 

С много нови лица, повечето от които попадат за пръв път в листи, ГЕРБ в Благоевград атакува предстоящия парламентарен вот. Любопитно е и че всеки пети е педагог.

В листата с по 4-ма представители са Благоевград и Петрич: общинската лидерка Росица Димитрова, студентът по фармация Мартин Златарски, земеделският производител Ралица Петкова и Станислав Стоев, д-р по физическо възпитание, ще се състезават за гласовете на благоевградчани, а досегашният депутат Костадин Стойков, учителката Силвия Велчева, екологът Божидар Радевски и предприемачът Георги Великов ще делят гласовете в Петричка община. От тези имена през избори до момента са минавали само Р. Димитрова и К. Стойков.

Банскалията и ексдепутат Александър Мацурев е с любимия си №5. В Гоце Делчев играчите са двама – съветничката Костадинка Богданова и дребният бизнесмен Славчо Месов. Гърмен и Кресна имат по 1 кандидат-депутат, предприемач – съответно Любомир Павлов и Тодор Гюрев. Настоящият вр.и.д. кмет на Разлог Венцислав Гърменов е единственият кандидат от тази община.

Двете имена от Сандански са на бившия председател на ОбС Георги Георгиев, представен като мениджър, и на д-р Андрей Миладинов. Директорът на училището в сатовчанското с. Крибул Илия Сидеров и педагожката Петранка Щерева от Хаджидимово са двама от „учителското лоби“ в листата на ГЕРБ. Единственият кандидат-депутат от Симитли е досегашният отличник по преференции Стефан Апостолов, който отново си е заплюл последното, 22-о място, за което е убеден, че му носи късмет и гласоподаватели. В листата на ГЕРБ срещу името на Ст. Апостолов пише „финансист, гражданска квота“, защото той никога не е бил член на ГЕРБ.

Белица и Струмяни нямат кандидати за депутат, а единственото име срещу Якоруда е на Мариела Весалова от Самоков, която до момента бе известна само с това, че е съпруга на неуспелия кандидат за кмет от ГЕРБ на с. Бунцево Юсуф Весалов. Според областния координатор на ГЕРБ Андрей Новаков Весалова е одобрена само преди няколко дни от Изпълнителната комисия на партията за общински лидер на партията в Якоруда, а предишното ръководство начело с общинската съветничка Ваня Гатдерова е отстранено.

Така без утвърждаване от страна на ИК за общински председател в Пиринско остава само втората в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ, благоевградчанката Росица Димитрова. Предвид напредналото време явно въпросът дали тя ще продължи да ръководи партията в Благоевград, или ще отстъпи мястото на втория, събрал най-много номинации – Красимир Андонов, ще бъде решен след изборите.

В кандидатдепутатската листата на ГЕРБ в Пиринско има и двама софиянци – както съобщихме, водач е бившият министър Росен Желязков, а под №8 е вписан Румен Гълъбинов, който е финансист, бивш заместник-председател на Комисията по финансов надзор към МФ и член на Стратегическия съвет към президента Румен Радев, бивш кандидат за общински съветник от Зелените в София и независим кандидат за президент през 2016 г., издигнат от Инициативен комитет.

Припомняме, че Благоевградска област е може би единствената в страната, където СДС фигурира само на хартия като част от коалиция ГЕРБ-СДС, но на практика в листата не е допуснат нито един представител на сините./Struma.bg

Related posts

Първа кражба на референдум се задава у нас

admin

Белезници за „ножаря“ от коледното парти в центъра на Благоевград

admin

Поздрав от кмета на Симитли Апостол Апостолов по случай Деня на Съединението

admin

Община Банско организира кампания за събиране на опасни отпадъци

Дани Тренчева

Затвориха АМ „Струма“: Граждански протест заради затворения мост на Покровнишко шосе

„Септември“ (Симитли) се подсили с четирима нови футболисти

Дани Тренчева

Leave a Comment