01.05.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Симитли празнува: Хиляди пяха и танцуваха до късно на празничния площад

С преклонение и цветя пред паметника на загиналите за освобождението на Симитли започна тържествената празнична програма, отложена с един ден, за празника на град Симитли.

Официалните гости, водени от кмета на община Симитли Апостол Апостолов и председателя на Общински съвет Вилимир Александров, се включиха в тържествения ритуал по вдигане на знамето.

И запя площадът на Симитли. И се направи красиво, голямо хоро с изпълненията на Соня Ковачка, Малин Домозетски, Кольо Македонеца. Всички аплодираха младостта на Симитли в лицето на ДТС „Изворче“ и мажоретния състав към читалището в Симитли, фолклорния ансамбъл „Веселие“, мъжката певческа група „Веселие“ и Александра Петрова. А когато излезе гръцкият млад изпълнител Сотос Карабелас всички заиграха сиртаки.

В приветствието си кметът на община Симитли Апостол Апостолов нарече празника на Симитли празник-обединител. „Няма по-хубав празник от празника, който ни обединява в доброто. – каза той.  – Обединява ни вярата, че Божията майка ни помага! Обединява ни мечтата да превърнем град Симитли в един от най-красивите градове в страната!“ И направи кратка равносметка на развитието на община Симитли, както и на нейното бъдеще. И пожела на всички здраве и благополучие!
И – традиционно – след словото всички изслушаха химна на Симитли, а Апостол Апостолов се присъедини към мъжката певческа група „Веселие“.

15-минутна заря озари небето на Симитли. И запя великанът на поп музиката Васил Найденов любимите на милиони българи песни  „Адаптация“, „Телефонна любов“, „Сбогом моя любов“, „Стари мой приятелю“, „На самотна гара“…И пак – с него запя пълният площад. Топ изпълнителките на поп-фолка Десита и Вая привлякоха младите и се забавляваха до късно през нощта.

Симитли отпразнува своя най-голям празник  – с хилядите свои жители – деца, млади и стари – заедно, защото доброто обединява.

Related posts

Първо издание на Екстрийм Ендуро Крупник ще се проведе на 19 декември

Дани Тренчева

Дядо Коледа обяви началото на детски конкурс за видео на тема: „Обичам коледно – новогодишните празници, защото…“

Дани Тренчева

Земетресение с магнитуд 2,5 по Рихтер в района на град Белица

admin

Трагедия на АМ „Струма“: Пътнически автобус се запали, има 45 жертви

Дани Тренчева

Училището в село Долно Осеново вече има участник в регионалния кръг на Spelling Bee

Дани Тренчева

Важна информация от АПИ

admin

Leave a Comment