19.03.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Постепенно обстановката в община Симитли, след обилните валежи от дъжд, се нормализира

Постепенно обстановката в община Симитли, след обилните валежи от дъжд през последните няколко дни, се нормализира. От страна на Общинска администрация – Симитли са предприети всички необходими действия за овладяване на ситуацията и оказване на съдействие на всички кметства, пострадали сериозно от валежите.

Извършени са теренни обходи из цялата община, за да се установи какви са проблемите, възникнали вследствие на поройните дъждове, както и за да се предприемат спешни укрепителни и възстановителни дейности там, където се налага.

Проверките на терен установиха, че дъждовете са нанесли сериозни материални щети в много от населените места. Засегнати са пътища, водопроводи, къщи на хора, земеделски земи, както и селскостопански постройки.

В дните, в които валяха обилни дъждове, на територията на община Симитли са проведени десетки акции по евакуиране на хора, защото най-важното е да бъдат спасени човешките животи. За щастие няма пострадали или загинали хора.

От 18.00 часа на 11 декември (събота) в община Симитли е въведено бедствено положение, а от вчера със заповед на кмета е спряно преминаването по пътя Полена – Сушица.

В спешен порядък предстои да бъдат подготвени проекти до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, от която ще бъде поискано съдействие за отстраняване на щетите.

Related posts

Кметът Апостол Апостолов: Честит празник, скъпи деца! Вие сте нашата надежда и нашето бъдеще

Почина благоевградчанинът Стойчо Кръстев

admin

Представят проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“, в който община Симитли е партньор

Дани Тренчева

Почистени са пътищата в Разлог и Банско

Дани Тренчева

Верижна катастрофа с 5 автомобила затвори главен път Е-79

Дани Тренчева

33-годишният Ивайло Михайлов извади Богоявленския кръст от водите на река Струма в Симитли

admin

Leave a Comment