27.04.2024
България Политика

От септември депутатите ще заседават в бившия Партиен дом

Заседанията на 49-ия парламент от септември ще са в зала „Св. София“ в бившия Партиен дом, тъй като започва мащабен ремонт на сградата на пл. „Народно събрание“. Това стана ясно от думите на председателя на парламента Росен Желязков, който заедно с представители на администрацията показа пред медиите как ще бъдат разпределени местата в пленарната зала. По думите на Желязков обновяването на настоящата сграда на НС ще отнеме поне 3 г.

Официално е задвижена процедурата по преместването на Народното събрание в Партийния дом, което се очаква да се случи на 1 септември. След като при предходния опит журналистите бяха затворени в приземния етаж, без достъп до депутатите, този път е намерено решение, което трябва да даде повече възможност на журналистите да разговарят с народните представители.

Представителите на медиите няма да бъдат затворени в „подземието“ на първия етаж, помещенията им за работа вече ще са на втория. Те ще имат достъп до единствения вход на депутатите и в помещението пред пленарната зала. Предстои премахването на чиповете, които сега спираха свободното движение в асансьорите. А една от залите в бившия Партиен дом ще стане конферентна – за пресконференции, брифинги и заседания на групите.

„Традиционната сграда на парламента се нуждае от сериозен ремонт заради инфраструктурата – проблеми има с отоплителната инсталация и канализацията. Това са невидими проблеми, но те могат да бъдат предпоставки да не се работи нормално още през зимния период. Има изтичане на фреон, има големи загуби на вода, трябва да се направи обследване и сериозна реконструкция на отоплителната система“, обясни председателят на НС.
По думите най-належащ е ремонтът на покрива „При всяко положение 49-ото НС ще работи тук“, допълни той.

Необходимостта от промяната срещала разбирането на всички парламентарни групи с изключение на „Има такъв народ“.

Related posts

Над 3 млн. лв. бонуси са раздадени на администрацията на Министерски съвет

admin

Прокуратурата разследва убийството в Елин Пелин

admin

Черна статистика

admin

Ивайло Мирчев: Има съмнение за това, че има руски капитали, които стоят зад GЕMCORP

admin

Българските ученици учат най-малко и почиват най-дълго в Европа

Дани Тренчева

Прогноза за времето 14 януари 2022

Дани Тренчева

Leave a Comment