26.04.2024
България

До сряда у нас времето ще е слънчево, от четвъртък започва понижение на температурите

През първата половина от започващата седмица времето в страната ще бъде предимно слънчево. На места по поречието на Дунав, в Източна България и в отделни котловини, сутрин ще има ниска облачност или мъгла. В понеделник, 17 октомври, и във вторник, 18 октомври, ще духа слаб вятър от изток, се съобщава в 15-дневната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), която е за времето у нас от 17 до 31 октомври.

В сряда, 19 октомври, вятърът ще се смени със северозападен, до вечерта ще се усили и с него ще нахлуе сравнително по-студен въздух.

В четвъртък, 20 октомври, по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна и Централна Северна България, на отделни места там и ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса.

В петък, 21 октомври, вятърът ще отслабне, в западната половина от страната на места и ще стихне, в източната ще стане от север-североизток. Ще преобладава слънчево време, но ще е хладно, с минимални температури близки до нулата, а дневните – ще са предимно между 10 и 15 градуса.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, сутрин на места с ниска облачност и с намалена видимост. Времето бавно ще се затопля.

През последната седмица от октомври времето у нас ще бъде променливо, вероятността за валежи е повишена, но ще бъдат предимно слаби и на места. Температурите ще бъдат малко по-високи от средните за периода, но бавно ще се понижават, информират метеоролозите от НИМХ.

Related posts

Енергиен експерт: При тези цени на газа, парното трябва да скочи с 50%

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Прогноза за времето

admin

Застрашени хора, чакат спасителите в Карловско

admin

Повдигнаха обвинения на задържаните шестима души за лихварство и рекет

Радев: От изключителна важност е терминалът в Александруполис да бъде завършен в срок

admin

Leave a Comment