27.04.2024
България Политика

Вежди Рашидов напуска парламента, ГЕРБ и политиката

Вежди Рашидов обяви, че подава оставка като депутат и напуска политиката. Това обяви самият той в лаконично съобщение до медиите.

В него не се посочват мотиви за оставката, но по-рано тази седмица подаде оставка като председател на комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ. Причината бе негово изказване в пленарната зала до неизключен микрофон по време на депутатската почивка, което скандализира обществеността и доведе до призиви за оттеглянето му:

„Има и сега закон. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, бяха думите на Рашидов, уловени от микрофоните.

След скандалните реплики той се извини на обществото за думите си, които бяха осъдени и от съпартийците му:

„Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“, заяви в писмена позиция Рашидов.

Малко след това той съобщи и че ще освободи заеманите постове в парламента и партията.

Related posts

Прогноза за времето 20 декември 2021

Дани Тренчева

Осъдиха ефективно събирачи на дългове от фирма за бързи кредити

Дани Тренчева

Кирил Петков награди ученици за високи резултати на международни олимпиади и състезания

admin

Полицията издирва мъжът проявил особена жестокост над кучето Мечо в София

admin

Още едно обвинение за прокурорския син

admin

След повече от два часа дебати, депутатите приеха наименованието на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс

admin

Leave a Comment