26.04.2024
България Политика

Андрей Гюров: трусът в коалицията може да е оздравяващ момент за управлението

В „Продължаваме промяната“ не са разговаряли за втори вариант на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. От най-голямата партия в управляващата коалиция вярват, че в парламента има достатъчно депутати, които „не са стока, не са купувани и имат чест и достойнство“. Това коментира председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в сутрешния блок на „Нова телевизия“.

„Има лидери, чиито чекмеджета са пълни с пачки и кюлчета. Това са хората, които си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани. Ние разчитаме на съвестта и на достойнството на българските депутати“, отбеляза той и допълни, че трусът в управляващата коалиция покрай изтеглянето на „Има такъв народ“ можел да е дори оздравяващ момент за това управление.

„Ние досега имахме 134 депутати мнозинство, но в тях имаше една група, която се управляваше по-скоро като бизнес проект, на която не можеше да се разчита нито по идеологически, нито по приоритетни заявки. Излизането на този бизнес проект от управлението, но попълването на управлението и на мнозинството, което подкрепя това управление, с хора с чиста съвест и които носят отговорност пред гражданите, които са ги избрали, а не пред своите партийни лидери – това може да направи много по-силна подкрепата за правителството не само за това да остане на власт, а и за необходимите реформи“, смята Гюров.

Ако вотът на недоверие към правителството успее, в „Продължаваме промяната“ обсъждат сформирането на ново мнозинство, което да се обедини около принципи и приоритети, като хоризонтът на това управление по думите на Гюров са местните избори.

Related posts

Туристическият бизнес настоява за зелен сертификат за всички български граждани

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 21 февруари 2022

Дани Тренчева

Диана Димитрова с позиция до медиите

admin

Първо министерство въвежда зелен сертификат за служителите си

Дани Тренчева

Моторист загина в зверска каскада

admin

От декември в България ще лекуваме Ковид-19 с хапче за 5 дни

Дани Тренчева

Leave a Comment