28.01.2023
Благоевград Политика Пулсът на Югозапада

Ясни са имената на новите депутати от област Благоевград

ГЕРБ получава 3 мандата, който са за водача на листата и бивш транспортен министър – Росен Желязков. Отново с рекорден брой преференции се нарежда „вечният депутат“ от Симитли – Стефан Апостолов. Третото място е за кандидата от Петрич – ново лице за парламента, Костадин Стойков.

От първата в страната политическа сила и втора за областта – ПП, представители в парламента от Пиринско ще бъдат Андрей Гюров, Вл. Табутов и Станислав Кимчев.

Два мандата получава ДПС. Партията събра много голям процент подкрепа в областта и се нареди на трето място. Делян Пеевски се завръща като депутат в парламента, благодарение на събраните преференции в Благоевградско, но не и във Велико Търново, където също бе кандидат. Другият представител е Елхан Кълков.

По един мандат ще имат партиите БСП, ИТН и ДБ. От листите им влизат само водачите, които са съответно: БСП – проф. Георги Михайлов, ИТН – Виктория Василева, Демократична България – адв. Иван Димитров.

Related posts

И тази седмица учебните занятия в община Симитли продължават да са на ротационен принцип

Дани Тренчева

Сигнал за телефонна измамама в Сандански

admin

Кирил Петков: Българският данъкоплатец е платил за тишината на прокуратурата над половин милиард лева

admin

Жребий определи състава на подвижните СИК за избиратели, поставени под карантина или задължителна изолация по време на изборите за президент и вицепрезидент и НС, съгласно Законa за здравето

Дани Тренчева

Безобразие! Вандали изпочупиха фиданките, засадени до стадиона в село Полето

Дани Тренчева

Срокът за регистрация на кладенци за задоволяване на собствени нужди се удължава

admin

Leave a Comment