20.04.2024
Благоевград Политика Пулсът на Югозапада

Ясни са имената на новите депутати от област Благоевград

ГЕРБ получава 3 мандата, който са за водача на листата и бивш транспортен министър – Росен Желязков. Отново с рекорден брой преференции се нарежда „вечният депутат“ от Симитли – Стефан Апостолов. Третото място е за кандидата от Петрич – ново лице за парламента, Костадин Стойков.

От първата в страната политическа сила и втора за областта – ПП, представители в парламента от Пиринско ще бъдат Андрей Гюров, Вл. Табутов и Станислав Кимчев.

Два мандата получава ДПС. Партията събра много голям процент подкрепа в областта и се нареди на трето място. Делян Пеевски се завръща като депутат в парламента, благодарение на събраните преференции в Благоевградско, но не и във Велико Търново, където също бе кандидат. Другият представител е Елхан Кълков.

По един мандат ще имат партиите БСП, ИТН и ДБ. От листите им влизат само водачите, които са съответно: БСП – проф. Георги Михайлов, ИТН – Виктория Василева, Демократична България – адв. Иван Димитров.

Related posts

Автобус блъсна пешеходец край Гоце Делчев

admin

Скандал дали изслушването на Генчовска да е открито, ГЕРБ покани медиите в залата

Седмица след като правителството обяви, че Иван Демерджиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи, той отрече

admin

Жребий подреди партиите и коалициите в бюлетината за вота

admin

Аварирал камион затруднява движението при пътен възел „Благоевград Юг“

Кирил Петков: Да имаме правителство с министри, които ще работят за България без да крадат

admin

Leave a Comment