19.04.2024
112

Янев: Това е една огромна и неописуема трагедия, която ни разтърси

Премиерът Стефан Янев изказа съболезнования към близките на жертвите на катастрофата с автобус на АМ „Струма“. „Изказвам най-дълбоки съчувствия и съболезнования към близките на загиналите в катастрофата на автомагистрала „Струма“. Това е една огромна и неописуема трагедия, която ни разтърси“, написа премиерът във Facebook. 

„Българската държава реагира възможно най-бързо и предприе всички необходими действия за разследването на този ужасен пътен инцидент, довел до смъртта на 45 души. Същевременно се полагат нужните грижи за оцелелите.В момента действията са в ръцете на следствените органи. Когато бъде направено необходимото, ще може да се коментира вероятната причина, довела до толкова жертви. Нека оставим разследващите органи да си свършат работата.“, допълни Янев.

„Държавните органи са мобилизирани, Министерството на вътрешните работи е предприело мерки за организация на движението по автомагистрала „Струма“. В последствие внимателно трябва изведем правилните поуки от този трагичен инцидент, за да не допускаме занапред подобни трагедии. Към момента единствената ясна информация е, че автобусът с жертвите и пострадалите е с регистрация от Република Северна Македония. В тази връзка в ранните часове на деня разговаряхме с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Като правителство ще предприемем всички необходими действия за справяне с трагедията.“, добави премиерът.

Related posts

Две катастрофи с пострадали затвориха международния булевард в Русе, в посока „Дунав мост“

Драгомански полицаи спасиха баща и дете от измръзване

admin

Необичайна кражба: Драматичният театър в Благоевград осъмна без част от покрива си

Дани Тренчева

Криминално проявен преби до смърт жена си

admin

Издирват 48-годишна жена, избягала от психодиспансера в Пловдив

admin

Жена уби приятеля си след скандал

admin

Leave a Comment