25.05.2024
112

Янев: Това е една огромна и неописуема трагедия, която ни разтърси

Премиерът Стефан Янев изказа съболезнования към близките на жертвите на катастрофата с автобус на АМ „Струма“. „Изказвам най-дълбоки съчувствия и съболезнования към близките на загиналите в катастрофата на автомагистрала „Струма“. Това е една огромна и неописуема трагедия, която ни разтърси“, написа премиерът във Facebook. 

„Българската държава реагира възможно най-бързо и предприе всички необходими действия за разследването на този ужасен пътен инцидент, довел до смъртта на 45 души. Същевременно се полагат нужните грижи за оцелелите.В момента действията са в ръцете на следствените органи. Когато бъде направено необходимото, ще може да се коментира вероятната причина, довела до толкова жертви. Нека оставим разследващите органи да си свършат работата.“, допълни Янев.

„Държавните органи са мобилизирани, Министерството на вътрешните работи е предприело мерки за организация на движението по автомагистрала „Струма“. В последствие внимателно трябва изведем правилните поуки от този трагичен инцидент, за да не допускаме занапред подобни трагедии. Към момента единствената ясна информация е, че автобусът с жертвите и пострадалите е с регистрация от Република Северна Македония. В тази връзка в ранните часове на деня разговаряхме с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Като правителство ще предприемем всички необходими действия за справяне с трагедията.“, добави премиерът.

Related posts

Черна статистика

admin

Черна статистика

admin

Криминалният психолог Тодор Тодоров за издирваният Александър

admin

Митнически служители задържаха 17 кг марихуана в автомобил на МП Гюешево

Дани Тренчева

Урсула фон дер Лайен изказа съболезнования на близките на жертвите

Дани Тренчева

Полицай спаси живота на дете

admin

Leave a Comment