23.01.2022
112

Янев: Това е една огромна и неописуема трагедия, която ни разтърси

Премиерът Стефан Янев изказа съболезнования към близките на жертвите на катастрофата с автобус на АМ „Струма“. „Изказвам най-дълбоки съчувствия и съболезнования към близките на загиналите в катастрофата на автомагистрала „Струма“. Това е една огромна и неописуема трагедия, която ни разтърси“, написа премиерът във Facebook. 

„Българската държава реагира възможно най-бързо и предприе всички необходими действия за разследването на този ужасен пътен инцидент, довел до смъртта на 45 души. Същевременно се полагат нужните грижи за оцелелите.В момента действията са в ръцете на следствените органи. Когато бъде направено необходимото, ще може да се коментира вероятната причина, довела до толкова жертви. Нека оставим разследващите органи да си свършат работата.“, допълни Янев.

„Държавните органи са мобилизирани, Министерството на вътрешните работи е предприело мерки за организация на движението по автомагистрала „Струма“. В последствие внимателно трябва изведем правилните поуки от този трагичен инцидент, за да не допускаме занапред подобни трагедии. Към момента единствената ясна информация е, че автобусът с жертвите и пострадалите е с регистрация от Република Северна Македония. В тази връзка в ранните часове на деня разговаряхме с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Като правителство ще предприемем всички необходими действия за справяне с трагедията.“, добави премиерът.

Related posts

Тежка катастрофа край Благоевград, три линейки на място, има затиснати хора

Дани Тренчева

Окръжна прокуратура-Варна проверява сделката на общината за Пловдивския панаир

Дани Тренчева

Лек автомобил се блъсна в стълб в Благоевград

Дани Тренчева

Две земетресения в Гърция тази нощ

Дани Тренчева

Арестуваха въоръжен мъж на протеста пред Народното събрание

Дани Тренчева

Горя жилище на ул. „Тодор Александров“ в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment