25.09.2023
112

Янев: Това е една огромна и неописуема трагедия, която ни разтърси

Премиерът Стефан Янев изказа съболезнования към близките на жертвите на катастрофата с автобус на АМ „Струма“. „Изказвам най-дълбоки съчувствия и съболезнования към близките на загиналите в катастрофата на автомагистрала „Струма“. Това е една огромна и неописуема трагедия, която ни разтърси“, написа премиерът във Facebook. 

„Българската държава реагира възможно най-бързо и предприе всички необходими действия за разследването на този ужасен пътен инцидент, довел до смъртта на 45 души. Същевременно се полагат нужните грижи за оцелелите.В момента действията са в ръцете на следствените органи. Когато бъде направено необходимото, ще може да се коментира вероятната причина, довела до толкова жертви. Нека оставим разследващите органи да си свършат работата.“, допълни Янев.

„Държавните органи са мобилизирани, Министерството на вътрешните работи е предприело мерки за организация на движението по автомагистрала „Струма“. В последствие внимателно трябва изведем правилните поуки от този трагичен инцидент, за да не допускаме занапред подобни трагедии. Към момента единствената ясна информация е, че автобусът с жертвите и пострадалите е с регистрация от Република Северна Македония. В тази връзка в ранните часове на деня разговаряхме с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Като правителство ще предприемем всички необходими действия за справяне с трагедията.“, добави премиерът.

Related posts

Хаджигенов и Бабикян заляха табелата на руското посолство с червена боя

admin

Пореден вандалски акт в Благоевград,този има задържани

admin

Прокурор получи зловещ колет

admin

Издирват 18-годишно момче от Мездра

admin

Задържаха бивш депутат от ГЕРБ

Онлайн търговец осъден условно за 5 измами в интернет, ужилил благоевградчанка с 534 лв. за почивка в Гърция

admin

Leave a Comment