26.05.2024
България Политика

Христо Иванов потвърди кои министерства получава ДБ

„От наша гледна точка текстът на коалиционното споразумение е изяснен. Това няма да е лесно управление или лесна коалиция. Могат да се формулират всякакви притеснения. Не искам да залъгвам никого. Ние сме решени да работим за преодоляване на всички проблеми и да имаме работещо управление”. Това обясни Христо Иванов от „Демократична България” в ефира на „Здравей, България”.

Иванов посочи, че очакването на „Демократична България” е всяка партия да подпише отделно коалиционното споразумение с „Продължаваме Промяната”. Той потвърди, че ДБ ще получи три министерства – правосъдното, за електронното управление и за околната среда.

Преди дни при президента от ДБ изразиха притеснения за „партиен феодализъм”, ако всеки министър сам назначава екипа си. Стигна се до решение всяка партия да изпраща свой съветник в отделните министерства. Иванов коментира дали това е достатъчна гаранция:

„Всяка партия има вицепремиер – тоест, това са някакви инструменти, които биха могли да се използват за преодоляване на такава тенденция. Всички трябва да работим заедно, за да не се позволи това да се превърне в проблем”, уточни съпредседателят на ДБ.

Related posts

Отново надрусан водач на пътя: Блъсна пешеходец в столицата

admin

КНСБ предупреди за протести, ако има 15% съкращения в администрацията

Дани Тренчева

Монтирането на соларни панели възможно и на жилищни блокове

admin

Убийство след скандал в Слънчев бряг

admin

Прокуратурата разследва смъртта на 2-годишното дете от Смолян

admin

Парламентът прие на първо четене проекта на държавен бюджет за 2022 г.

Дани Тренчева

Leave a Comment