20.08.2022
България Политика

Христо Иванов потвърди кои министерства получава ДБ

„От наша гледна точка текстът на коалиционното споразумение е изяснен. Това няма да е лесно управление или лесна коалиция. Могат да се формулират всякакви притеснения. Не искам да залъгвам никого. Ние сме решени да работим за преодоляване на всички проблеми и да имаме работещо управление”. Това обясни Христо Иванов от „Демократична България” в ефира на „Здравей, България”.

Иванов посочи, че очакването на „Демократична България” е всяка партия да подпише отделно коалиционното споразумение с „Продължаваме Промяната”. Той потвърди, че ДБ ще получи три министерства – правосъдното, за електронното управление и за околната среда.

Преди дни при президента от ДБ изразиха притеснения за „партиен феодализъм”, ако всеки министър сам назначава екипа си. Стигна се до решение всяка партия да изпраща свой съветник в отделните министерства. Иванов коментира дали това е достатъчна гаранция:

„Всяка партия има вицепремиер – тоест, това са някакви инструменти, които биха могли да се използват за преодоляване на такава тенденция. Всички трябва да работим заедно, за да не се позволи това да се превърне в проблем”, уточни съпредседателят на ДБ.

Related posts

Нинова: Oщетените пенсионери ще бъдат компенсирани през февруари

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 13 декември 2021

Дани Тренчева

Протестиращите шофьори поканиха депутатите от коалицията да се повозят с тях

admin

Рекорден брой новозаразени и починали от COVID-19 у нас

Дани Тренчева

Над 180 хил. изтегляния на приложението на НАП за проверка на касови бележки

Дани Тренчева

Христо Иванов: Тайни договорки да вдигнем ветото за Северна Македония няма и не може да има

admin

Leave a Comment