23.01.2022
България Политика

Христо Иванов потвърди кои министерства получава ДБ

„От наша гледна точка текстът на коалиционното споразумение е изяснен. Това няма да е лесно управление или лесна коалиция. Могат да се формулират всякакви притеснения. Не искам да залъгвам никого. Ние сме решени да работим за преодоляване на всички проблеми и да имаме работещо управление”. Това обясни Христо Иванов от „Демократична България” в ефира на „Здравей, България”.

Иванов посочи, че очакването на „Демократична България” е всяка партия да подпише отделно коалиционното споразумение с „Продължаваме Промяната”. Той потвърди, че ДБ ще получи три министерства – правосъдното, за електронното управление и за околната среда.

Преди дни при президента от ДБ изразиха притеснения за „партиен феодализъм”, ако всеки министър сам назначава екипа си. Стигна се до решение всяка партия да изпраща свой съветник в отделните министерства. Иванов коментира дали това е достатъчна гаранция:

„Всяка партия има вицепремиер – тоест, това са някакви инструменти, които биха могли да се използват за преодоляване на такава тенденция. Всички трябва да работим заедно, за да не се позволи това да се превърне в проблем”, уточни съпредседателят на ДБ.

Related posts

Здравният министър с коментар ще отпадне ли зеленият сертификат

Дани Тренчева

Кой колко депутатски места получава

Дани Тренчева

Прогноза за времето 6 декември 2021

Дани Тренчева

Прогноза за времето 20 декември 2021

Дани Тренчева

Домашен арест за задържания за фалшивите сертификати в Пампорово

Дани Тренчева

Преговори за коалиция: Бюджет 2022 да бъде приет до края на януари

Дани Тренчева

Leave a Comment