20.08.2022
България Политика

Христо Иванов и цялото ръководство на „Да, България“ подават оставка

Това обяви лидерът на партията

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и цялото ръководство на партията подават оставка. Това обяви самият Иванов във Facebook.

„На Изпълнителен съвет всички се обединихме около мнението, че резултатът, който постигнахме на парламентарния вот в неделя, е изключително лош. Това е много сериозен удар по способността на ДБ да изпълнява мисиите и каузите, с които се е натоварила“, заяви Иванов.

Той бе категоричен, че за подобни загуби трябва да се носи отговорност. „Макар на тези избори да не успяхме да спечелим доверие, ние трябва да продължим да се борим за него”, каза още Иванов.

Във вторник ще бъде свикан Национален съвет на партията, на който трябва да бъде насрочена Национална конференция за избор на ново ръководство.

„Ще предложа на Съвета да вземе решение за даване на мандат на бъдещата парламентарна група за подкрепа на правителство на „Продължаваме Промяната“. Не можем да позволим нашите вътрешнопартийни проблеми да се отразят на „Демократична България“, заяви още Иванов.

„Очевидно не сме отговорили на всички изисквания и сме разочаровали свои последователи. Трябва да назоваваме проблемите, но нека да пазим и инструмента”, сподели още лидерът на „Да, България” в оставка.

Източник: NOVA

Related posts

1564 са новите регистрирани случаи на коронавирус у нас

admin

Окръжна прокуратура-Варна проверява сделката на общината за Пловдивския панаир

Дани Тренчева

Новият подвариант на Омикрон вече е у нас

Дани Тренчева

4662 са новозаразените с коронавирус, активните случаи – 108 741

Дани Тренчева

Тринайсет тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие

Румен Радев: Очаквам и правителството, и депутатите да не забравят огромната си отговорност към гражданте

admin

Leave a Comment