23.01.2022
България Политика

Христо Иванов и цялото ръководство на „Да, България“ подават оставка

Това обяви лидерът на партията

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и цялото ръководство на партията подават оставка. Това обяви самият Иванов във Facebook.

„На Изпълнителен съвет всички се обединихме около мнението, че резултатът, който постигнахме на парламентарния вот в неделя, е изключително лош. Това е много сериозен удар по способността на ДБ да изпълнява мисиите и каузите, с които се е натоварила“, заяви Иванов.

Той бе категоричен, че за подобни загуби трябва да се носи отговорност. „Макар на тези избори да не успяхме да спечелим доверие, ние трябва да продължим да се борим за него”, каза още Иванов.

Във вторник ще бъде свикан Национален съвет на партията, на който трябва да бъде насрочена Национална конференция за избор на ново ръководство.

„Ще предложа на Съвета да вземе решение за даване на мандат на бъдещата парламентарна група за подкрепа на правителство на „Продължаваме Промяната“. Не можем да позволим нашите вътрешнопартийни проблеми да се отразят на „Демократична България“, заяви още Иванов.

„Очевидно не сме отговорили на всички изисквания и сме разочаровали свои последователи. Трябва да назоваваме проблемите, но нека да пазим и инструмента”, сподели още лидерът на „Да, България” в оставка.

Източник: NOVA

Related posts

Радев: След края на мораториума не трябва да има проблеми

Дани Тренчева

8 932 нови случая на коронавирусна инфекция са потвърдени у нас през изминалите 24 часа

Дани Тренчева

Спецпрокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу главния прокурор по сигнал на Рашков

Дани Тренчева

ДАНС, полиция, НАП, митници атакуват базите за горива

Дани Тренчева

Отлив на българските туристи в Одрин заради изискването за PCR тест

Дани Тренчева

МС удължава мерките в помощ на туризма, назначени са 9 нови областни управители

Дани Тренчева

Leave a Comment