03.06.2023
България Политика

Христо Иванов и цялото ръководство на „Да, България“ подават оставка

Това обяви лидерът на партията

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и цялото ръководство на партията подават оставка. Това обяви самият Иванов във Facebook.

„На Изпълнителен съвет всички се обединихме около мнението, че резултатът, който постигнахме на парламентарния вот в неделя, е изключително лош. Това е много сериозен удар по способността на ДБ да изпълнява мисиите и каузите, с които се е натоварила“, заяви Иванов.

Той бе категоричен, че за подобни загуби трябва да се носи отговорност. „Макар на тези избори да не успяхме да спечелим доверие, ние трябва да продължим да се борим за него”, каза още Иванов.

Във вторник ще бъде свикан Национален съвет на партията, на който трябва да бъде насрочена Национална конференция за избор на ново ръководство.

„Ще предложа на Съвета да вземе решение за даване на мандат на бъдещата парламентарна група за подкрепа на правителство на „Продължаваме Промяната“. Не можем да позволим нашите вътрешнопартийни проблеми да се отразят на „Демократична България“, заяви още Иванов.

„Очевидно не сме отговорили на всички изисквания и сме разочаровали свои последователи. Трябва да назоваваме проблемите, но нека да пазим и инструмента”, сподели още лидерът на „Да, България” в оставка.

Източник: NOVA

Related posts

Дневен хороскоп за 9 декември 2021

Дани Тренчева

Има загинали при инцидент в „Арсенал“

admin

КЕВР предлага по-висока цена на газа

Дани Тренчева

Полицаи и надзиратели протестират пред МФ

admin

Спортният министър за ремонта на Зимния дворец: Само е крадено

19-годишен падна и загина на Мальовица

admin

Leave a Comment