20.04.2024
България Политика

Христо Иванов и цялото ръководство на „Да, България“ подават оставка

Това обяви лидерът на партията

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов и цялото ръководство на партията подават оставка. Това обяви самият Иванов във Facebook.

„На Изпълнителен съвет всички се обединихме около мнението, че резултатът, който постигнахме на парламентарния вот в неделя, е изключително лош. Това е много сериозен удар по способността на ДБ да изпълнява мисиите и каузите, с които се е натоварила“, заяви Иванов.

Той бе категоричен, че за подобни загуби трябва да се носи отговорност. „Макар на тези избори да не успяхме да спечелим доверие, ние трябва да продължим да се борим за него”, каза още Иванов.

Във вторник ще бъде свикан Национален съвет на партията, на който трябва да бъде насрочена Национална конференция за избор на ново ръководство.

„Ще предложа на Съвета да вземе решение за даване на мандат на бъдещата парламентарна група за подкрепа на правителство на „Продължаваме Промяната“. Не можем да позволим нашите вътрешнопартийни проблеми да се отразят на „Демократична България“, заяви още Иванов.

„Очевидно не сме отговорили на всички изисквания и сме разочаровали свои последователи. Трябва да назоваваме проблемите, но нека да пазим и инструмента”, сподели още лидерът на „Да, България” в оставка.

Източник: NOVA

Related posts

Проф. Кантарджиев: Следващите две седмици ще са много тежки за българския народ

Дани Тренчева

Въвеждат срок на валидност на сертификатите за ваксинирани?

Дани Тренчева

Иван Гешев: скането за предсрочното ми освобождаване от длъжност е в противоречие с Конституцията

Затягат мерките в няколко области

Дани Тренчева

Протестиращи служители в затворите са на среща с министъра на правосъдието

МВнР създава мобилно приложение в помощ на българите зад граница

Дани Тренчева

Leave a Comment