13.04.2024
България Политика

Хаджигенов за коалиция с ПП и ДБ: Имаме общ враг, това е стимул да загърбим партийния егоизъм

 

Той определи корупцията и статуквото като общ враг на трите формации

Коалиция между “Продължаваме Промяната”, “Демократична България” и движение “Ние идваме” трябва да се случи в името на това да се пребори статуквото. Това каза в студиото на “Здравей, България” адвокат Николай Хаджигенов. “Дали е възможно да стане е рано да се каже, дали трябва да се направи обаче, е задължително. Работим по това от 2 години”, каза Хаджигенов.

 

Той определи корупцията и статуквото като общ враг на трите формации. “Врагът е статуквото и ние трябва да се преборим с него. За да се преборим с него – имаме нужда от мнозинство, а то може  да се сформира само по този начин”, каза той.

България се намира в “в условията на безпрецедентна криза”, заяви още Хаджигенов. “Това е огромен стимул партийният егоизъм да бъде зарязан”, смята той.

 

Бившият депутат коментира думите на президента Румен Радев при връщането на третия проучвателен мандат неизпълнен. “Радев води странна политика, която се лъкатуши много сериозно. Той се опитва да ръководи, да мести фигурите – наша работа е да не му позволим, защото това не демокрация”, каза Хаджигенов.

Той бе категоричен, че от движение “Ние идваме” са готови за разговори с “всички демократично настроени хора, без тези, които искат руски газ”, за да сформират обща коалиция.

Related posts

COVID картата на България се оцвети в червено и тъмночервено 

Дани Тренчева

Отбелязваме зимния Кръстовден

admin

Задържаха мигранти в Бургас

admin

Новите случаи на КОВИД-19 у нас през последното денонощие са 362

Президентът: Държа на вписването на македонските българи в Конституцията на РСМ

Дани Тренчева

After A Tumultuous Run In The White House, Sean Spicer is Ready To Talk Now

admin

Leave a Comment