28.01.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Учници в благоевградско училище се оплакват от неприлично поведение от преподавател

Ученици в благоевградско училище се оплакват от сексуални намеци и неприлично поведение от страна на техен учител. Преподавателят е уволнен, но обжалва решението на директора.

Случаят е от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Родители споделиха, че учителят е използвал нецензурни думи по време на онлайн часовете.

„Не съм съгласна да уча някъде, където има учител със задни мисли за децата и като цяло за ученичките. Не ѝ е комфортно“, разказа една от ученичките.

Друга показа лични чатове с въпросния преподавател, като според нея той ѝ е написал, че иска да ходят заедно на кафе. Обясни, че от година и половина ѝ прави комплименти.

Класният ръководител коментира, че всички деца масово започнали да отсъстват от часа по физическо възпитание. На въпрос защо отказват децата ѝ отговорили, че е заради непристойното поведение на учителя.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тогава те разкриха неговото поведение, за ухажванията. Това ме възмути и отврати, не мога да допусна, че учител, който трябва да дава пример и да възпитава“, допълни тя и уточни, че имала информация, че въпросният преподавател продавал цигари на по-ниски цени на учениците.

По думите ѝ има 12 жалби към въпросния учител, като всяко едно от децата е цитирало думите на преподавателя към него. Уволненият учител отхвърля обвиненията и според него това е плод от страна на учителите към него, които са настроили децата срещу него.

Прокуратурата не е образувала досъдебно производство по случая, предстои
решението на съд.

Източник: btvnovinite.bg

Снимка: btvnovinite.bg

Related posts

Управителка на дружества в Благоевград отива на съд за измами за субсидии

Дани Тренчева

В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли посрещнаха Дядо Коледа, който пристигна с училищния автобус

Дани Тренчева

Започна голямото теглене в Операция „Коледно писмо“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Коледна изненада за потребителите на Център за социална рехабилитация и интеграция в Симитли

admin

Губернаторът на Пиринско увери: „Областна администрация – Благоевград е готова за изборите“

admin

Възстановено е движението по главен път Е-79 между Симитли и Железница

Leave a Comment