23.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Учници в благоевградско училище се оплакват от неприлично поведение от преподавател

Ученици в благоевградско училище се оплакват от сексуални намеци и неприлично поведение от страна на техен учител. Преподавателят е уволнен, но обжалва решението на директора.

Случаят е от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Родители споделиха, че учителят е използвал нецензурни думи по време на онлайн часовете.

„Не съм съгласна да уча някъде, където има учител със задни мисли за децата и като цяло за ученичките. Не ѝ е комфортно“, разказа една от ученичките.

Друга показа лични чатове с въпросния преподавател, като според нея той ѝ е написал, че иска да ходят заедно на кафе. Обясни, че от година и половина ѝ прави комплименти.

Класният ръководител коментира, че всички деца масово започнали да отсъстват от часа по физическо възпитание. На въпрос защо отказват децата ѝ отговорили, че е заради непристойното поведение на учителя.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тогава те разкриха неговото поведение, за ухажванията. Това ме възмути и отврати, не мога да допусна, че учител, който трябва да дава пример и да възпитава“, допълни тя и уточни, че имала информация, че въпросният преподавател продавал цигари на по-ниски цени на учениците.

По думите ѝ има 12 жалби към въпросния учител, като всяко едно от децата е цитирало думите на преподавателя към него. Уволненият учител отхвърля обвиненията и според него това е плод от страна на учителите към него, които са настроили децата срещу него.

Прокуратурата не е образувала досъдебно производство по случая, предстои
решението на съд.

Източник: btvnovinite.bg

Снимка: btvnovinite.bg

Related posts

Син преби жестоко баща си

admin

Училището в Крупник с шарено предизвикателство за Международния ден на хората със синдром на Даун

admin

Феновете на орлетата полудяха след резила срещу аматьорите от Етрополе! К. Капчин: Покъртително слаб „Пирин“, виновниците да се измитат начаса!

admin

Общините Белица, Струмяни и Сатовча възстановиха присъственото обучение

Дани Тренчева

С пълна сила тече подготовката на благотворителния мартенски базар на ЦНСТ в Полена

Дани Тренчева

И в село Черниче се подготвят с пълна сила, защото СУРВА идва!

Дани Тренчева

Leave a Comment