18.01.2022
Covid-19 България

Учениците ще посещават индивидуалните часове и изпити в училище без COVID тестове

От днес учениците могат да посещават индивидуални часове и консултации в училище без да бъдат тествани за COVID-19. По същия начин ще протичат индивидуалните изпити за оформяне на срочна оценка, индивидуалните писмени и практически изпитвания за текуща оценка или промяна на оценката, приравнителните изпити, както и тези за валидиране на компетентности, придобити по време на ученето. Тестове няма да се изискват и при индивидуалните дейности за подкрепа за личностното развитие. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Това е записано в актуализираните Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата и в центровете за специална образователна подкрепа. Промените са в синхрон със заповедта на здравния министър от 26.11.2021 г.

Занятията ще се провеждат присъствено, но без да се допуска смесване на учениците от индивидуалните консултации с тези, които вече учат присъствено.

Учениците, които се тестват два пъти в седмицата или имат зелен сертификат, могат да провеждат часове по спорт във физкултурните салони.

При провеждането на групови извънкласни дейности и занимания в училище се допуска смесване на ученици от различни паралелки, само ако те са тествани или имат „зелен сертификат“.

Учениците могат да продължат да посещават практически обучения във фирми при спазване на противоепидемичните мерки и условията на труд в предприятията.

Related posts

Контрабандни златни накити за над 270 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Дани Тренчева

Омбудсманът Диана Ковачева поиска от НОИ да информира служебно за новите пенсии

Дани Тренчева

ЕК започна две съдебни процедури срещу България

Дани Тренчева

Министър Балтова: Средства за туризма има, трябва съгласие как да се разпределят

Дани Тренчева

Гореща пепел в училищен двор: Ученик е с изгаряния на краката

Дани Тренчева

Прокуратурата се захваща с поръчката на тестовете за ученици

Дани Тренчева

Leave a Comment