17.04.2024
Covid-19 България

Учениците ще посещават индивидуалните часове и изпити в училище без COVID тестове

От днес учениците могат да посещават индивидуални часове и консултации в училище без да бъдат тествани за COVID-19. По същия начин ще протичат индивидуалните изпити за оформяне на срочна оценка, индивидуалните писмени и практически изпитвания за текуща оценка или промяна на оценката, приравнителните изпити, както и тези за валидиране на компетентности, придобити по време на ученето. Тестове няма да се изискват и при индивидуалните дейности за подкрепа за личностното развитие. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Това е записано в актуализираните Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата и в центровете за специална образователна подкрепа. Промените са в синхрон със заповедта на здравния министър от 26.11.2021 г.

Занятията ще се провеждат присъствено, но без да се допуска смесване на учениците от индивидуалните консултации с тези, които вече учат присъствено.

Учениците, които се тестват два пъти в седмицата или имат зелен сертификат, могат да провеждат часове по спорт във физкултурните салони.

При провеждането на групови извънкласни дейности и занимания в училище се допуска смесване на ученици от различни паралелки, само ако те са тествани или имат „зелен сертификат“.

Учениците могат да продължат да посещават практически обучения във фирми при спазване на противоепидемичните мерки и условията на труд в предприятията.

Related posts

Десетмесечно бебе е пострадало при катастрофа

До 6 месеца личната карта ще е с електронна идентификация в чип

Дани Тренчева

Нулева ДДС ставка за някои стоки в битката с COVID-19

Дани Тренчева

Десислава Атанасова: Не може да има стабилно мнозинство в 47- ото Народно събрание.

admin

БЧК откри банкова сметка за пострадалите от кризата в Украйна

Дани Тренчева

Кирил Петков: Това са едни страхливци

admin

Leave a Comment