22.07.2024
Covid-19 България

Учениците ще посещават индивидуалните часове и изпити в училище без COVID тестове

От днес учениците могат да посещават индивидуални часове и консултации в училище без да бъдат тествани за COVID-19. По същия начин ще протичат индивидуалните изпити за оформяне на срочна оценка, индивидуалните писмени и практически изпитвания за текуща оценка или промяна на оценката, приравнителните изпити, както и тези за валидиране на компетентности, придобити по време на ученето. Тестове няма да се изискват и при индивидуалните дейности за подкрепа за личностното развитие. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Това е записано в актуализираните Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата и в центровете за специална образователна подкрепа. Промените са в синхрон със заповедта на здравния министър от 26.11.2021 г.

Занятията ще се провеждат присъствено, но без да се допуска смесване на учениците от индивидуалните консултации с тези, които вече учат присъствено.

Учениците, които се тестват два пъти в седмицата или имат зелен сертификат, могат да провеждат часове по спорт във физкултурните салони.

При провеждането на групови извънкласни дейности и занимания в училище се допуска смесване на ученици от различни паралелки, само ако те са тествани или имат „зелен сертификат“.

Учениците могат да продължат да посещават практически обучения във фирми при спазване на противоепидемичните мерки и условията на труд в предприятията.

Related posts

Поскъпването на природния газ от септември се очаква да бъде повече от 5,95%

admin

МС обсъжда уличното осветление и бюджета на общините

Дани Тренчева

Днес православната църква почита преп. Теодосий Велики. Преп. Теодосий Антиохийски

admin

Иван Иванов: Цената на газа ще се вдигне заради скъп газ, нагнетен в Чирен

admin

Няма да подписваме клауза „информирано съгласие“ при ваксиниране срещу Covid-19

Дани Тренчева

Ваксините за деца до 11 г. ще пристигнат у нас в понеденик

Дани Тренчева

Leave a Comment