19.08.2022
Covid-19 България

Учениците ще посещават индивидуалните часове и изпити в училище без COVID тестове

От днес учениците могат да посещават индивидуални часове и консултации в училище без да бъдат тествани за COVID-19. По същия начин ще протичат индивидуалните изпити за оформяне на срочна оценка, индивидуалните писмени и практически изпитвания за текуща оценка или промяна на оценката, приравнителните изпити, както и тези за валидиране на компетентности, придобити по време на ученето. Тестове няма да се изискват и при индивидуалните дейности за подкрепа за личностното развитие. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Това е записано в актуализираните Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата и в центровете за специална образователна подкрепа. Промените са в синхрон със заповедта на здравния министър от 26.11.2021 г.

Занятията ще се провеждат присъствено, но без да се допуска смесване на учениците от индивидуалните консултации с тези, които вече учат присъствено.

Учениците, които се тестват два пъти в седмицата или имат зелен сертификат, могат да провеждат часове по спорт във физкултурните салони.

При провеждането на групови извънкласни дейности и занимания в училище се допуска смесване на ученици от различни паралелки, само ако те са тествани или имат „зелен сертификат“.

Учениците могат да продължат да посещават практически обучения във фирми при спазване на противоепидемичните мерки и условията на труд в предприятията.

Related posts

Разкриха домашна наркооранжерия в Самоков

admin

Христо Иванов: Тайни договорки да вдигнем ветото за Северна Македония няма и не може да има

admin

ЕК иска удължаване срока на действие на COVID сертификатите

Дани Тренчева

Почитаме Свети пророк Авакум и Преподобните Йоан и Андрей

Дани Тренчева

„Възраждане“ внася проект за изменение на Закона за Комисията за финансов надзор

Дани Тренчева

Депутатите удължиха работното си време

Дани Тренчева

Leave a Comment