18.10.2024
112 България

Университетски преподавател е арестуван за педофилия

Арестуваха за педофилия преподавател от Университета по архитектура в София. Задържането е станало снощи в столичния квартал „Младост 3“, съобщи България он еър.

Георги Иванов, 34-годишен преподавател в университета, води кореспонденция близо месец с фалшив профил на момиче, казва Ален Симеонов от гражданската инициатива „Ловци на педофили“. Мъжът се е опитвал да склони 13-годишно момиче към сексуални действия.

„Писа на наш женски профил, при което му беше казано, че кореспондира с момиче на 13 години. Очевидно той нямаше проблем с това и очакванията му от момичето бяха освен да правят секс, да бъдат гаджета и да изградят семейство“, разказва Ален.

Вчера си уговарят среща с подставено момиче, а веднага след това го залавят. На мястото пристигат и полицаи от столичното Седмо районно управление. „Той излъга самите полицаи за годините си, представи се за 31-годишен, а е на 34 години. В самия чат каза, че е инженер, на живо каза, че работи в офис в областта на икономиката. Оказа се преподавател в УАСГ“, заяви Ален.

От Университета по архитектура, строителство и геодезия потвърдиха, че мъжът работи отскоро като асистент в учебното заведение. Ако разследването покаже, че преподавателят е виновен, от ръководството на университета са категорични, че ще приложат закона с цялата му строгост.

От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая. Мъжът е задържан за 72 часа.

„Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 34-годишен мъж, събирал информация за непълнолетно лице с цел извършване на блудствени действия. В периода от 20.12.2022 г. до 15.01.2023 г. в гр. София, чрез интернет сайт за запознанства и интернет приложение, обвиняемият Г.И. събирал информация за лице, ненавършило 18-годишна възраст , а именно момиче на 16 години, мислейки си че комуникира с 13-годишна девойка. Въпреки че тя му казала възрастта си, той продължавал, за да установи контакт с нея с цел извършване на блудствени действия и съвкупление“, се казва още в прессъобщението на прокуратурата.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишния мъж.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Демерджиев: Ако има завладяна държава, МВР не е част от нея

admin

Екип от 30 доброволци – медицински специалисти е готов да замине за Турция

admin

Прокуратурата прекрати разследването срещу Лъчезар Иванов от ГЕРБ за пране на пари

admin

Разменените бебета вече са при биологичните си родители

admin

Бойко Рашков за трагедията на АМ „Струма“: Картината е ужасяваща

Дани Тренчева

Кампания за набиране на кандидати за висше военно образование през учебната 2023 – 2024 година

admin

Leave a Comment