23.04.2024
Свят

Трaнспортното министерство в Скопие ще отнеме лиценза на фирмата превозвач

Министерството на транспорта в Скопие започва процедура за отнемане на разрешителното на транспортната фирма заради тежката катастрофа у нас. 

Министърът на транспорта на Република Северна Македония Благой Бочварски съобщи пред журналисти, че след извършените досега проверки „Министерството на транспорта и връзките, като съответен орган, започна процедура за отнемане на  разрешителното за работа на превозвача.“, предава БНР.

Бочварски допълни:

„Според получените информации от Министерството на вътрешните работи за изгорялото превозно средство констатирахме, че то не е било обявено от страна на превозвача, съгласно член 11 алинея 5 от Закона за пътното движение, и заради това го няма в електронната база на Министерството на транспорта.

„Медиите в Северна Македония съобщиха, че трима лекари от Института за съдебна медицина в Скопие ще се включат към екипа на българска територия. По думите на външния министър Буяр Османи тримата вече са пристигнали в София и очакват одобрение от нашите власти да се присъединят към работата. В Република Северна Македония е обявен ден на траур в памет на загиналите при тежката катастрофа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Related posts

Израел тества четвърта доза COVID ваксина върху 150 медици

Дани Тренчева

Акциите падат и петролът поевтинява

Дани Тренчева

Повече институции ще могат подават сигнали към Европейската прокуратура

Дани Тренчева

МВР на Украйна: Десетки убити при масиран обстрел в Харков

Дани Тренчева

България изпраща спасители в Турция

admin

74% от Гърците са ваксинирани

Дани Тренчева

Leave a Comment