20.04.2024
Свят

Трaнспортното министерство в Скопие ще отнеме лиценза на фирмата превозвач

Министерството на транспорта в Скопие започва процедура за отнемане на разрешителното на транспортната фирма заради тежката катастрофа у нас. 

Министърът на транспорта на Република Северна Македония Благой Бочварски съобщи пред журналисти, че след извършените досега проверки „Министерството на транспорта и връзките, като съответен орган, започна процедура за отнемане на  разрешителното за работа на превозвача.“, предава БНР.

Бочварски допълни:

„Според получените информации от Министерството на вътрешните работи за изгорялото превозно средство констатирахме, че то не е било обявено от страна на превозвача, съгласно член 11 алинея 5 от Закона за пътното движение, и заради това го няма в електронната база на Министерството на транспорта.

„Медиите в Северна Македония съобщиха, че трима лекари от Института за съдебна медицина в Скопие ще се включат към екипа на българска територия. По думите на външния министър Буяр Османи тримата вече са пристигнали в София и очакват одобрение от нашите власти да се присъединят към работата. В Република Северна Македония е обявен ден на траур в памет на загиналите при тежката катастрофа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Related posts

Германия доставя „над 350 генератора“ на Украйна

admin

Украйна: Беларус се присъедини към руската инвазия, Лукашенко отрича

Дани Тренчева

21 февруари – ден на майчиния език

Дани Тренчева

Португалия облекчи мерките за ваксинираните

Дани Тренчева

Гласовете от Турция са 10 към 1 в полза на Герджиков

Дани Тренчева

Кибератака срещу министерството на отбраната в Белгия

Дани Тренчева

Leave a Comment