22.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Три фирми се конкурират кой да чисти Спортния интернат в Благоевград срещу 111 500 лв.

Три фирми са кандидати да почистват Спортния интернат в Благоевград. Поръчката е за 1 календарна година и е на стойност 111 500 лв. без ДДС. Тя бе обявена, след като преди около половин година ръководството на бюджетното зветно „Спортни имоти“ реши да оптимизира структурата си, като закрие 10 щата на хигиенисти с мотив бе хем да се подобри услугата, хем да е финансово по-изгодно за общината.

Вчера стана ясно, че благоевградската фирма „Екстра клийн“ ЕООД на Антонио Граховски, пловдивската „Асенко-04“ ЕООД на Асен Копарански и столичната „Василка“ ЕООД със собственик Костадин Костадинов са депозирали оферти за участие в обществената поръчка. Ангажиментите включват почистване в работните дни на зала „Гимнастика“, зала „Борба“, зала „Хандбал“, зала „Баскетбол“, санитарните помещения, съблекалните и общите части, включително пистата и алеите в СК „Пирин“, почистване на зала „Скаптопара“, както и на основната многофункционална зала, коридорите, санитарните помещения и общите части в Спортен комплекс „Пирин“ в жк „Еленово“, включително и игрищата и алеите. Изпълнителят на поръчката ще трябва да осигурява тоалетна хартия, кърпи за ръце, течен сапун и чували за смет за всички спортни зали и за тренировъчните бази в с. Падеш и с. Рилци, за бейзболното игрище и за въжения парк „Бачиново“. Ориентировъчно средно месечно се харчат 20 кашона кърпи за ръце, 15 кашона тоалетна хартия и 20 туби по 5 литра течен сапун, като общината не е поставила изискване за материала на кърпите за ръце, дали да е целулоза, избелен или рециклаж, нито дали сапунът да е гел или пяна.

Ценовите оферти на участниците ще се отворят, след като комисията по провеждане на процедурата се произнесе дали документите им отговарят на поставените изисквания.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Related posts

Над 30 вторични труса след земетресението в Гърция

Дани Тренчева

Шефът на РЗИ-Благоевград: Никой не е искал информация за канал за фалшиви сертификати

Дани Тренчева

Владимир Димитров ще представлява Община Симитли и България в най – голямото състезание в Източна Европа – Olympia Eastern Europe 2022

admin

Вандали прерязаха кабели, захранващи част от уличното осветление в Благоевград

admin

Пожар в ресторант в Благоевград

admin

Ремонт спира водата на ул. „Цар Асен ” и ул. „Никола Вапцаров ” в Благоевград от днес

Дани Тренчева

Leave a Comment