26.04.2024
Пулсът на Югозапада Якоруда

Аутопсията разкри причината за смъртта на кмета на Якоруда Н. Кафелов – изстрел в дясното слепоочие на главата

Шампанско и сълзи: Убийство, два дни ден на траур, Якоруда празнува със заря и щури купони за смъртта на кмета Нуредин Кафелов.

Аутопсията на Нуредин Кафелов показа категорично, че смъртта е настъпила вследствие изстрела в дясното слепоочие на главата. Това доказва версията, че се касае за самоубийство.

Аутопсията е извършена от благоевградския съдебен медик д-р Яни Златин. Тялото е предадено на близките.

Погребението на кмета на община Якоруда е в сряда.

Сряда и четвъртък ще са дни на траур в Якоруда. Всички празненства ще бъдат отмени, а знамената – вдигнати наполовина.

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов, който бе намерен мъртъв, прострелял се с личния си пистолет, е бил в депресия, това е заключението на психолози, анализирали самоубийството му.

По разкази на негови близки и приятели в последните дни е бил различен, не ходил на работа от средата на миналата седмица, което силно притеснявало обкръжението му и колегите му в общинска администрация.

Поведението му сочело, че нещо става в главата му, бил замислен, неразговорлив.

Съпругата му заминала за Франция, където живее синът им, за да заведе внучето, което им гостувало. Кафелов изчакал тя да се прибере в неделя и в понеделник се самоубил, разказват запознати. Намерили го лидерът на ДПС и шофьорът му, който за пореден път осъмнал пред дома му, за да го вземе за работа.

Кафелов отказал и тръгнал към местността Трещеник, в близост до която бе намерен. Открит бе на задната седалка на автомобила си.

 

Интересна подробност, която разкрива разследването е, че Кафелов е произвел общо три изстрела, първите два в телефона си, третият в слепоочието.

 

Кое го е подтикнало да стреля в мобилния си телефон е загадка, явно е, че или е получил съобщение, или е провел разговор, който го е извадил извън равновесие.

Тук е и разковничето на мотивите му – има ли нещо общо телефонен разговор със самоубийството му, с кого е разговарял? Възможно ли е да се възстановят разговорите му, това уточняват в момента криминалистите.

 

Бил ли е заплашван Кафелов, от какво се е страхувал, кой или какво го е подтикнало към подобно фатално решение.

Кафелов е бил сериозно притеснен от разследване на сигнали срещу него, проверявани от КПКОНПИ и други институции. Дали обаче това е довело до депресията му, или се касае за някаква лична драма е неясно.

 

Под сурдинка в Якоруда се коментира, че след двата дни траур започва веселбата. Прогонени местни хора от кмета, които живеят в чужбина се прибират да правят щури купони за това, че вече покойния кмет не е сред живите. В коментари в социалната мрежа се споменава за извънбрачно дете, любовница, КПКОНПИ, скандални далавери с имоти, дърводелски цехове, интернет доставчик и измамени приятели и роднини с имоти.

Хора, които познават Кафелов твърдят, че той никога не показвал емоциите си, хладнокръвен бил във всяко едно отношение. Не е единственият кмет обект на проверки, за да стигне до такова фатално решение.

 

Със започването на огледите на мястото на инцидента, където бе намерено тялото на кмета на Якоруда Нуредин Кафелов, прокуратурата започна разследване за склоняване към самоубийство. Това съобщиха от държавното обвинение.

Разследването се води под надзора на районната прокуратура в Благоевград.

Предстоят редица действия по разследването, като ще бъдат проверени всички версии, уточниха от прокуратурата.

Related posts

Районна прокуратура-Благоевград предаде на съд обвиняем за купуване на гласове

Дани Тренчева

Бедните деца на една “бедна” Община

admin

Задържаха трима, шофирали след употреба на наркотици

Около 130 000 лв. са нужни за ремонт на опожарения блок в Благоевград

Дани Тренчева

Третокласници и четвъртокласници от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли почетоха Васил Левски

Дани Тренчева

ЮЗУ завери служебно семестъра на всичките си студенти от Украйна

Дани Тренчева

Leave a Comment