10.12.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Трима съдии положиха клетва и встъпват в длъжност в Административен съд – Благоевград

На официална церемония председателят на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова посрещна съдиите, спечелили конкурса за първоначално назначаване в Административен съд – Благоевград. Ася Тодорова, Георги Иванов и Тодор Тодоров положиха клетва и подписаха клетвен лист пред съдиите от Административен съд – Благоевград.

Поздравявам ви с успеха, който сте постигнали във вашето кариерно развитие! Добре дошли в съдебната власт! Вие имате привилегията да сте част от колектива на Административен съд – Благоевград. Посрещам ви в сплотен колектив и ви приветствам в атмосфера на колегиалност и подкрепа, с усърдни и отговорни служители в администрацията. Пожелавам ви да продължите професионалния си път с воля и енергия, с мъдрост и отговорност, за да затвърдим заедно постигнатите отлични резултати в дейността на съда. Вярвам, че с общи усилия ще отстояваме справедливостта, правовия ред и върховенството на закона“, приветства ги председателят на съда Мария Тодорова.  

Новите магистрати в Административен съд – Благоевград са с дългогодишен професионален опит като юристи. Съдия Ася Тодорова е с 20 години юридически стаж. Повече от половината от професионалния опит на съдия Тодор Тодоров е във Върховния административен съд, където 9 години е бил съдебен помощник. 12 години стаж като съдебен помощник във ВАС има до момента и съдия Георги Иванов, който до назначаването му в Административен съд – Благоевград е работил и като юридически експерт в Инспектората към Висшия съдебен съвет.

Новите съдии са назначени на незаети щатни длъжности в изпълнение на Решение по Протокол № 42/23.11.2021г., т.6.25.4. на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. На 15.02.2022г., на официална церемония във Върховния административен съд те встъпват в длъжност.

Related posts

Шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград

Дани Тренчева

Апостол Апостолов: На добър час през Новата учебна година!

admin

Земетресение с магнитуд 2,5 по Рихтер в района на град Белица

admin

Мъж загина в пожар в къща в Разлог

Дани Тренчева

СУРВА идва! Десетки чанове озвучиха Косячката махала на кв. „Ораново“

Дани Тренчева

4 115 карантинирани в област Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment